Geesten Zien voor Beginners: is er Leven na de Dood?

Geesten Zien voor Beginners: is er Leven na de Dood?

Geesten zien is een boeiend onderwerp. Miljoenen mensen beweren er wel eens een te hebben gezien. Zijn die geestwaarnemingen echt of berusten ze op fantasie? Kun je het leren? Wat zijn er eigenlijk voor soorten geesten? Zien alleen mensen spoken of kunnen dieren het ook? Is het gevaarlijk?

Geesten zien voor beginners, is er leven na de dood? Op de foto zie je 3 grappige, maar wel een beetje bang kijkende spokenAllemaal vragen die om een antwoord roepen. Jouw Spiegeltje duikt in de wereld van geesten en spoken. Een boeiende reis door de geestenwereld van vandaag. Durf jij verder te lezen?

Wat roept het waarnemen van geesten bij jou op? Voelt het als iets natuurlijks of krijg je er de koude rillingen van? Roept het angst op bij je? Of ben je er helemaal vertrouwd mee? Heeft het ooit gespookt bij jou? Er valt heel wat te vertellen over geestverschijnselen en waarnemingen. Heel wat mensen hebben er zelf ervaring mee of kennen mensen die dat hebben.

In dit artikel geef ik je een introductie in deze spannende materie. Je leert over de verschillende soorten die rondwaren over de aarde. En je leert hoe ook jij geesten kunt leren waarnemen. Dat is helemaal niet zo eng of gevaarlijk als het klinkt.

 

Advertentie:
 


 

Geesten zien: een kijkje in de Geestenwereld

Geesten zijn eigenlijk gewoon energievormen van overledenen mensen. Ze worden ook wel spoken genoemd. Er zijn veel mensen die geesten zien, althans, dat beweren ze.Geesten zien: er is veel variatie in de geestenwereld

Misschien denk je dat er maar één soort geesten bestaat. Dan heb je het mis. Er zijn vele verschillende soorten geesten! Hieronder geef ik je een beschrijving van de belangrijksten:

Geesten die niet weten dat ze zijn overleden

Dit verschijnsel treedt op als iemand bijvoorbeeld heel plotseling overlijdt. Bijvoorbeeld na een ongeluk of een hartstilstand. Dat betekent natuurlijk niet dat iedereen die op die manier sterft niet weet dat hij/zij dood is. Alles hangt ook af van de spirituele ontwikkeling.

Geesten met Onafgemaakte Zaken

Het kan voorkomen dat de geest van een overledene dingen tijdens zijn leven niet heeft afgemaakt. Of vindt dat hij nog niet verder kan, omdat mensen die nog in leven zijn, zijn hulp nodig hebben. Denk maar aan de volgende situatie: Een jonge moeder overlijdt en wil waken over haar kinderen, tot die sterk genoeg zijn om het zelf te doen.

 

Verdwaalde en verwarde Geesten

Deze geesten weten meestal wel dat ze zijn overleden. Toch kunnen ze niet naar het licht, omdat ze bijvoorbeeld bang zijn voor wat hen te wachten staat. Verdwaalde geesten kunnen ook letterlijk de weg kwijt zijn en niet weten hoe ze moeten “oversteken” naar de volgende dimensie.

 

Hongerige Geesten: Spook Vampieren

Als een alcoholist bijvoorbeeld komt te overlijden, kan het zijn dat hij na de dood nog altijd hunkert naar een borrel. Dat kan ook gebeuren met drugsverslaafden. Ze dwalen rond in een omgeving waar drank/drugs aanwezig is en “voeden” zich op die manier. Hun verslaving blijft in het leven na de dood aanwezig!

Een hongerige geest kan zich ook gedragen als een energie vampier. Dergelijke “spook vampieren” hebben de energie van een nog levende persoon nodig om zich in het hiernamaals staande te houden.

 

Geesten van mensen die nog in hun lichaam leven

Als je het hebt over geesten, gaat dit niet uitsluitend over hen die zijn overleden. Ook levende mensen hebben een geest. Die kan het lichaam verlaten, terwijl het lichaam nog niet is gestorven. Je kunt dus ook geesten zien van levenden. Bijvoorbeeld van iemand die een uittreding heeft, of een bijna dood ervaring.

 

Geesten van overleden dieren

Ook dieren hebben een geest, die het lichaam verlaat na de dood. Vele eigenaren van huisdieren hebben de energie van hun overleden huisdier waargenomen. Daar heb ik zelf ook ervaring mee. Hier zal ik later een artikel aan wijden. Veel huisdieren, met name honden en katten, brengen na hun dood nog regelmatig een bezoek aan hun baasjes.

 

Entiteiten: een Aparte slag Geesten!

Entiteiten zijn geesten van wezens die nooit mens zijn geweest en nooit op aarde als mens hebben geleefd. Voorbeelden hiervan zijn engelen, demonen, elementtalen (elfen, gnomen, e.d.), en ook krachtdieren.

 

Kan Iedereen Geesten Zien?

Veel mensen hebben nog nooit een geest gezien of op andere wijze waargenomen. Lang niet iedereen kan dus uit eigen ervaring spreken. Dat betekent zeker niet, dat die mensen het niet kunnen. Als het bij jou nog nooit spontaan is gebeurd, wil dat niet zeggen, dat het je nooit zal overkomen.Kan iedereen geesten zien? Op deze zwartwit foto zie je een geestverschijning in een bos

Wel is het zo, dat de ene persoon er meer open voor staat, dan de ander. Dat geldt eigenlijk voor alle dingen die we in potentie kunnen. Denk maar aan tekenen: iedereen kan het. Maar de één heeft er meer talent voor, dan de ander. De artiest levert een meesterwerk af. De amateur maakt ook iets leuks, maar dit kunstwerk zal niet worden tentoongesteld.

Een bepaalde gevoeligheid is mooi meegenomen. Dan gaat het zien van geesten en entiteiten makkelijker. Met een beetje oefenen kan iedereen het waarnemen van geesten leren. Jij dus ook. Alleen als je wilt en ervoor openstaat natuurlijk. Als je je ervoor afsluit, zal het niet lukken.

 

Kunnen Honden Geesten zien?

Kunnen honden geesten zien? Deze hond die uit een grot komt gerend lijkt iets te hebben waargenomen...Honden en katten lijken een extra ontwikkeld zintuig te hebben voor het zien van geesten. Ik heb er zelf ervaring mee. Onlangs overleed één van mijn honden. Sinds haar dood lijkt mijn jongste hond haar regelmatig te zien/voelen. Ze staart dan plots naar plekjes in de kamer. Voor mij is het onzichtbaar. Maar zij ziet het wel. Voor haar vriendinnetje overleed, vertoonde ze dit gedrag niet.

Bekijk ook eens deze video Ziet deze hond geesten of iets anders?

 

Hoe Kan je Geesten leren Zien en Voelen?

 

Hoe kun je geesten zien en voelen? Afbeelding: dwalende geest van een vrouw op de snelwegIn principe kan iedereen leren hoe je geesten kunt waarnemen. Veel geesten (bijvoorbeeld van overleden dierbaren) proberen al contact met jou te maken, zonder dat het je ooit is opgevallen. Dat doen ze op vele manieren. Hieronder wat tips om beter voor open te staan.

In Balans zijn met jezelf

Als je geesten wilt zien, is het belangrijk dat je zelf geestelijk stabiel genoeg bent. Ben je rustig? In evenwicht? Dan is het goed. Maar als je onrustig bent, angstig, depressief, in de war of aan een psychiatrische aandoening lijdt, dan is het beter geen poging te wagen. Het is belangrijk om in je kracht te staan. Het waarnemen van geesten is alleen veilig voor geestelijk sterke mensen. Je wilt immers geen boze geest toelaten!

 

Respect voor de Geestenwereld

Je startpunt is altijd respect. Je hebt dat hopelijk voor alle levende mensen. Hetzelfde geldt voor geesten van overledenen. Een geest is geen kermisattractie. Het is geen onschuldig spelletje. Je intentie is dus belangrijk. En die intentie is liefdevol en respectvol. Verlies jezelf niet in gevaarlijke spelletjes als glaasje draaien!

 

Openstaan voor de Geestenwereld: Voorbereiding

Innerlijke rust is belangrijk voor je een poging waagt om geesten waar te nemen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een eenvoudige meditatie. Adem diep in en uit (buikademhaling). Je ademt in via je neus en uit via je mond, terwijl je rustig ligt of zit. Verder raad ik je aan om minstens één kaars te branden en een zuiveringsolie te gebruiken, zoals Salie of Mirre.

Zelf gebruik ik Mirre olie van Jacob Hooy. Er zijn nog een paar goede merken, hieronder heb ik een paar persoonlijke aanbevelingen voor je. Er zijn ook nog andere merken beschikbaar, waar ik geen ervaring mee heb. Maar met de producten hieronder dus wel. Die kan ik je van harte aanbevelen.

 

Aanbevolen Zuiveringsolie:

Hoe kun je het beste Contact Maken met Geesten?

Zodra je rustig bent vraag je de geestenwereld liefdevol om contact. Stel je open voor diverse vormen van waarneming. Het is meestal niet zo dat er ineens een geestverschijning voor je neus staat. Dat gebeurt maar zelden. Meestal zie je geesten met je innerlijke oog. Net zoals in dromen gebeurt. Dat is de manier waarop geesten zich laten zien.

Het kan ook een gevoel zijn dat over je komt. Via je gevoel leggen geesten vaak contact. Afhankelijk van hoe goed jouw voelsnaren zijn ontwikkeld, zul je dit merken (of niet). Andere manieren waarop geesten zich laten waarnemen zijn: Via je gehoor (geluiden horen, stemmen, etc.), via je reuk (vaak een bloemengeur) en via het zien van onverklaarbare zaken als lichtflitsen, schaduwen, etc.

Je kunt ook een “wind” voelen. En heel soms zelfs een hand op je schouders. Geesten zien verloopt via innerlijke en uiterlijke zintuigen. Als je je ervoor opent, gaat er een nieuwe dimensie voor je open. Eentje van Liefde en bescherming. Een wereld van licht. Hou je verre van alles wat angstig en/of negatief voelt. Sluit je daarvoor af.

Heb jij ervaring met geesten zien?

Zou je het willen leren of ben je er bang voor? Geloof jij in een leven na de dood? Laat een reactie achter! Stel ook gerust al je vragen. Ik beantwoord ze graag voor je (als ik het antwoord weet natuurlijk). Geesten zien is een fascinerend onderwerp. Je raakt er niet over uitgepraat. Alvast bedankt voor het reageren!

 

Veel Liefs,

Anja


Jouw Spiegeltje » Paranormaal » Geesten » Geesten Zien voor Beginners: is er Leven na de Dood?

 

Deel en/of like Jouw Spiegeltje

2 Replies to “Geesten Zien voor Beginners: is er Leven na de Dood?”

 1. Ik ben 18 jaar en heb eigenlijk als sinds ik klein ben het gevoel dat ik geesten kan aanvoelen en zij contact met mij willen maken. Ik ben er nu klaar voor om dit te ontwikkelen. Een vriend van mij is vorige week op erg jonge leeftijd overleden aan een hartstilstand.

  1. Hoi lieve Stephanie,

   Dank je wel voor je reactie. Iedereen kan contact maken met mensen die zijn overleden. Alleen niet iedereen is zich hiervan bewust en/of weet hoe dit te doen. Jij bent je er wel bewust van. Wat goed dat je daar nu aandacht aan gaat geven. Het spijt me voor jou dat die vriend is overleden. Ook al weten we dat het leven niet ophoudt na het overlijden van ons lichaam, toch missen we iemands aanwezigheid in de fysieke wereld. Ik wens je veel kracht daarbij en ook veel succes met het ontwikkelen van je bewustzijn van geesten. Als je vragen hebt, reageer dan gerust.

   Veel Liefs,
   Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Wil je deze tekst gebruiken? Neem dan contact op!