jouwspiegeltje.nl spiegelogie, spiritualiteit, persoonlijke groei, the law of attraction

jouwspiegeltje.nl

AdvertentieJe zonnevlecht chakra: ontdek je Power & Identiteit!


Afbeelding van de  zonnevlecht chakra (derde chakra) gesymboliseerd door een gele mandala, met hierop de titel van dit artikel over je solar plexus!


De zonnevlecht chakra (solar plexus) is je derde chakra. In het Sanskriet noem je deze chakra de “Manipura chakra”. Letterlijk vertaald betekent dit “glanzende edelsteen”. Sommigen vertalen het zelfs als de stad der edelstenen. Je 3e chakra staat symbool voor jouw (wils)kracht, jouw persoonlijke identiteit en hoe je in de wereld staat. In dit artikel vertel ik je alles wat je wilt weten over jouw zonnevlecht. Ontdek waar hij zit, waar hij voor staat, wat er gebeurt als je solar plexus geblokkeerd is en nog veel meer. Na het lezen van dit artikel heeft jouw zonnevlecht chakra geen geheimen meer voor je!

 

Tip: Wil je eerst meer lezen over je Wortelchakra (je 1e chakra)? Klik hier. En als je geïnteresseerd bent in alle ins en outs over je Heiligbeenchakra, dan heb ik hier een uitgebreid artikel online staan!


Is jouw Zonnevlecht chakra in balans?


Mensen met een gebalanceerde 3e chakra zijn zeker van zichzelf. Als jouw solar plexus lekker in evenwicht is, dan heb je een heldere visie op het leven, straal je zelfvertrouwen uit en voel je je in je kracht staan. Het is ook de chakra van je intuïtie en je wilskracht. Je bent assertief, dus je weet wat je wilt, zonder dat je dit op een agressieve manier uit. Bovendien kun je goed je grenzen aangeven!

 

Je zonnevlecht chakra heeft alles met je “buikgevoel” te maken. Dus als hij lekker stroomt, dan weet je of dingen, mensen en/of situaties wel of niet goed aanvoelen. Dat werkt als een soort (oer)instinct.

 

Je derde chakra is een belangrijke chakra! Als hij in balans is, dan heb je een goed zelfbeeld. Je weet wie je bent en wat je wilt! Veel mensen vinden dit lastig. Dat heeft meestal te maken met een gebrek aan Liefde voor jezelf.

 


TIP:  Wist je dat ik de gratis 7-daagse cursus “Stapelverliefd op jezelf” aanbied als je (ook al gratis!) VIP lid wordt van Spiegeltjes Fantastische Nieuwsbrief? Klik hier om je gratis cursus aan te vragen. Jouw gegevens zijn bij mij in veilige handen! Die blijven geheim voor de buitenwereld! Je email adres gebruik ik alleen om je de gratis cursus op te sturen en je elke week een nieuwsbrief te sturen!Advertentie
Interessante weetjes over je Zonnevlecht chakra!

Interessante weetjes over jouw zonnevlecht chakra, op de afbeelding gesymboliseerd als een lotus met 10 blaadjes


Je derde chakra sluit aan op je Heiligbeenchakra. Hij bevindt zich in en rondom je middenrif, vanaf het gebied vlak boven je navel tot aan je borstbeen. Deze prachtige gele chakra omvat het gebied rondom je maag. Dit is de betekenis van het woord “solar plexus”, wat letterlijk vertaald “maagstreek” betekent.

 

De energie van je solar plexus staat voor Power! Die solar plexus energie is jouw innerlijke krachtcentrale! Maar hij staat ook voor de vraag wie je bent (je persoonlijke identiteit). Die wordt door deze energie gesymboliseerd en gestimuleerd (zie verderop in dit artikel).

 

Jouw Manipura chakra is de chakra van de spirituele krijger!

 

Hij staat ook voor persoonlijke transformatie! Het hebben van dromen, het opstellen van doelen en hierop actie ondernemen, het zetten van intenties, etc. is allemaal hartstikke goed voor je zonnevlecht chakra! Als je er moeite mee hebt om te weten wat je wilt en je doelen en dromen lastig vindt, dan is de kans groot, dat jouw 3e chakra wat extra aandacht nodig heeft!
Is jouw zonnevlecht chakra geblokkeerd?


 

Ik gun jou een geweldig leven!


Jij verdient het om te stralen en in je kracht te staan! Daarom bied ik jou een gratis sessie met mij aan. Ik ben energetisch coach en healer. Vaak is één sessie voldoende! De technieken die ik toepas werken razendsnel. Wil je dit zelf ervaren? Je hoeft er de deur niet voor uit, want we spreken af op Skype. Bespaar je de tijd en reiskosten en probeer een sessie uit met mij vanuit je eigen vertrouwde omgeving! Het verplicht je tot niets!

 

Vul het contactformulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken! Uiteraard ga ik zorgvuldig om met jouw privacy! Alles wat je met me deelt blijft onder ons.


foxyform

 

 


De kleur van je Zonnevlecht chakra is geel

 

de kleur van je zonnevlecht chakra is geel, op deze foto gesymboliseerd door een grappige zonnebloem met een zonnebril op!


Geel is de meest stralende kleur van alle kleuren die we kennen. Het is de kleur van de zon. Een vrolijke kleur, die ook hoop, vreugde, geluk en vertrouwen symboliseert! Geel is een positieve kleur, die energie en warmte uitstraalt.


Gele energie wordt ook wel geassocieerd met je intellect, omdat geel correspondeert met je linker hersenhelft (je intellect). De kleur geel staat ook voor nieuwsgierigheid, ontdekken en creativiteit.

 

Al deze eigenschappen sluiten perfect aan bij de energie van jouw Zonnevlecht chakra!

 

 

Wil je meer te weten komen over al je chakra’s?

 

Als je meer wilt weten over jouw chakra's dan beveel ik je de boeken hieronder aan. Ik heb ze zelf ook gelezen. Het zijn stuk voor stuk toppertjes!


Succesvolle mensen blijven lezen! Lees elke dag, al zijn het maar 2 of 3 zinnen! Blijven lezen en leren met een open geest is het geheim voor succes en geluk in je leven!


Chakra’s voor beginnersChakra's voor beginners is een prachtig boek, dat alle ins en outs behandelt over chakra's en bovendien de lezer leert hoe je je eigen energiestromen kunt beïnvloeden door middel van oefeningen en meditaties!

Dit boek behandelt alles over wat chakra’s zijn en hoe je ze kunt balanceren. Daar heb je niemand voor nodig! Je kunt het heel makkelijk zelf doen!

Lees in dit boek hoe je o.a. heel makkelijk je eigen energiestromen kunt voelen, ervaren en bovendien beïnvloeden!

Dit is een praktisch boek met veel oefeningen waar je vandaag nog mee aan de slag kunt! Een echt doe-boek!

 

Kom alles te weten over jouw chakra's!

 

 

Chakra’s OntcijferdChakra's ontcijferd leert je alles over de 7 belangrijkste energiesystemen (chakra's) en hoe je die energiestromen kunt beïnvloeden. Ook chakrahealing komt uitgebreid aan bod!Ook in dit boek gaat diep in op de wereld van jouw chakra’s. Een lekker praktisch én leerzaam boek, met meditaties en andere leuke oefeningen. Ook chakrahealing komt ruimschoots aan bod, zodat je jezelf én anderen kunt steunen, als dat nodig is!
De foto’s en illustraties in dit boek zijn prachtig! Duidelijk en fijn voor mensen die meer visueel zijn ingesteld. Je hebt gelijk een plaatje voor je!

 

Ontcijfer je chakra's!

 

 

Handboek Chakra Psychologie

 

Het handboek chakrapsychologie is voor mensen die verder de diepte in willen met chakra's. Het behandelt de invloed van chakra's op je gevoelens, emoties, je mentale en spirituele energie en nog veel meer. Geschikt voor professionals maar zeker ook voor leken die het interessant vinden!


Als je nog meer de diepte in wilt, lees dan het Handboek Chakrapsychologie! Het gaat diep in op hoe chakra’s je emotionele, mentale en spirituele leven beïnvloeden en wat je zelf kunt doen om ze lekker te laten stromen!


Dit geweldige boek is ook heel geschikt voor mensen die zelf therapeut, psycholoog, (life) coach, etc. zijn. Een schitterende aanvulling op je collectie!
Ook als je als "leek" je verder wilt verdiepen in de psychologie van chakra's dan is dit boek een absolute aanrader!

 

Verwerkelijk jezelf in zeven makkelijke stappen!Je derde chakra: jouw persoonlijke transformatiekracht!


Die “glanzende edelsteen chakra” (Manipura chakra) is het centrum van jouw Wilskracht en je identiteit. De energie van de 3e chakra staat voor je zelfvertrouwen, weten waar je staat in je leven, wat je wilt, voor je verantwoordelijkheid nemen en je persoonlijke betrouwbaarheid.

 

Je derde chakra staat ook voor (zelf)discipline en een warme persoonlijkheid. Het is de chakra van de “innerlijke/spirituele ontdekkingsreis”. Het onderzoek naar wie je werkelijk bent en hoe je jezelf waarneemt.

 

De Zonnevlecht chakra energie stimuleert je om woorden in daden om te zetten. Kortom: opstaan uit je luie stoel en overgaan tot het ondernemen van actie! Je derde chakra openen doe je door dingen te doen in plaats van erover te blijven dromen en denken en dingen eeuwig voor je uit schuiven!

 

Als de energie van jouw 3e chakra krachtig is, dan kun je de uitdagingen die het leven biedt veel beter aan. Dan zet je je over je weerstand heen en ga je er gewoon voor! Zo kom je vooruit in je leven! Geïnspireerde actie ondernemen is het geheim van succes!

 

Jij mag kiezen, je hebt een vrije wil gekregen bij je geboorte! Dat is de belangrijkste boodschap van je Zonnevlecht energie! Gebruik die energie op een gebalanceerde manier en je succes in alles wat je onderneemt is gegarandeerd! Jij bent géén willoos slachtoffer van je omstandigheden. Niets overkomt je. Jij mag en kunt altijd kiezen!

 

Jij kunt ervoor kiezen of “het leven je overkomt”, of dat je je lot zelf kunt beïnvloeden.

 

 

Kies je voor Liefde of voor angst?


Je derde chakra energie stimuleert jou om angst om te zetten in Liefde. En dat betekent dat als hij stroomt, je bewust voor macht en kracht kiest, op een positieve en gebalanceerde manier.

 


Jij bent een tovenaar! Een alchemist! Je kunt er op elk moment voor kiezen om angst en onzekerheid te transformeren naar Liefde, kracht, geluk, etc. Het is echt net alsof je een knop omzet! Succes, geluk, overvloed, etc. zijn keuzes.


 

Jij kiest ervoor om succesvol te zijn of om het gevoel te hebben dat je machteloos bent. Stuurloos. Onzeker. En ga zo maar door. Het is echt een keuze. Meestal maak je die keuze(s) niet bewust.


Je Zonnevlecht chakra openen steunt je in het maken van bewuste keuzes in je leven!


Kies voor een Liefdevolle transformatie!


Stop met jezelf te bekritiseren en negatief te oordelen over wie je bent en wat je doet. Want iedere keer dat je negatief denkt , spreekt en/of negatieve gevoelens over jezelf ervaart, heeft dit een nadelig effect op de energie van je solar plexus chakra. Een negatief zelfbeeld put de energie uit van je Zonnevlecht!

 

Word daarom weer verliefd op jezelf. Ik bied je een gratis cursus aan als je lid wordt van mijn (gratis) nieuwsbrief! Het kost je niets en verplicht je tot niets. Gun jezelf dit cadeau! Klik hier om je aan te melden (vergeet niet om je aanmelding te bevestigen!)

 

Symptomen van een Zonnevlecht chakra blokkade


Iedere chakra kan uit balans zijn. Je kunt te veel of te weinig energie hebben in het gebied waar de chakra energie stroomt. Hieronder vind je een lijst met tekenen dat je zonnevlecht chakra uit balans is.Lichamelijke klachten als je derde chakra geblokkeerd is:

 

 

Psychische en emotionele klachten als je zonnevlecht chakra geblokkeerd is:

 

 

Stimuleer je zonnevlecht chakra: Durf te kiezen en te doen!Als je 3e chakra uit balans is, dan heb je hoogst waarschijnlijk veel moeite met het nemen van beslissingen. En vaak hoor je mensen dan zeggen, dat er niets uit hun handen komt en/of dat ze dingen niet afmaken. Mensen met een geblokkeerde zonnevlecht chakra vinden het lastig om doelen op te stellen en vooral: voor hun doelen te gaan.

 

Als je deze chakra wilt stimuleren, dan is het belangrijk om over te gaan tot actie. Het maakt niet uit of het een groot iets is, dat je doet, of een kleine actie. Er is geen verschil! Doorbreek je passiviteit door je NU voor te nemen, dat je binnen nu en 48 uur iets gaat doen om je impasse te doorbreken.

 

Schrijf alle dingen op die je zou willen doen, als je je niet geremd zou voelen. Kies uit je lijst iets wat makkelijk is. Iets waar je het minst tegenop ziet. Al is het maar het doen van de afwas, of een paar zinnen lezen in een boek, of je hoofd door het raam naar buiten steken, of een vriend(in) bellen.


Het belangrijkste is, dat je het gaat DOEN!

 


Zonnevlecht chakra mantra en muziek

 

Als je de energie van je 3e chakra wat beter wilt laten stromen, zeg dan in stilte de mantra, “RAM”. Het mag ook hardop. Je spreekt dit uit als RAAM. Je mag de klank ook zingen natuurlijk! Als je dit lastig vindt, dan is luisteren naar de RAM klank en speciale mantra muziek voor je derde chakra een uitstekend alternatief.

 

Hier vind je de mantra (met muziek) voor je derde chakra! Speel de muziek af op de achtergrond terwijl je iets anders doet. Of nog beter: ga lekker op je bed liggen en beluister de mantra en prachtige klanken met een koptelefoon op! Sluit je ogen en gun jezelf een uur lang een massage van je zonnevlecht energie! Heerlijk toch!

 

Klik hier voor de mantra RAM en muziek voor je derde chakra!

 


Nog meer tips nodig voor het openen van je zonnevlecht chakra?Word dan gratis VIP lid van Spiegeltjes Fantastische Nieuwsbrief! In de nieuwsbrief van 14 mei 2017 geef ik je heel veel gratis tips en oefeningen om je derde chakra heerlijk in balans te brengen. Je krijgt bovendien gratis de cursus, “Stapelverliefd op jezelf” erbij cadeau.


Je ontvangt dan de eerste 7 dagen elke dag een nieuwe les in je inbox om jouw zelfliefde en zelfvertrouwen te vergroten. Wat wil je nog meer! Bovendien krijg je elke week mijn nieuwsbrief, bordevol spirituele informatie, tips om een geweldig leven te creëren en nog véél meer!

 

Klik hier om gratis VIP lid te worden!

 

PS: Als je geen zin hebt om je te abonneren op de nieuwsbrief, dan kun je hem ook online lezen. Klik hier voor het archief!


Wat vond jij van dit artikel?Afbeelding van het hoofd van een Thaise Boeddha bij een oproep aan jou om te reageren op dit artikel!
Heb je vragen over je zonnevlecht chakra? Wil je een tip of ervaring(en) delen? Reageer dan hieronder met een commentaar! Ik stel jouw bijdrage enorm op prijs! Laat van je horen!


Ik stuur je Liefde en Licht mooi mens! Je verdient het! Want ook JIJ verdient een geweldig leven! ♥

 

Veel Liefs,

Anja
 


HomeSpiritualiteitJe zonnevlecht chakra: ontdek je Power & Identiteit