jouwspiegeltje.nl spiegelogie, spiritualiteit, persoonlijke groei, the law of attraction

jouwspiegeltje.nl

AdvertentieIs jouw Wortelchakra (Muladhara) in Balans?


Afbeelding: wortelchakra, gesymboliseerd door een boom met wortels, in de kleur root die past bij de 1e chakra


Je Wortelchakra wordt ook wel de eerste chakra en/of basischakra genoemd, begint onderaan je wervelkolom en omvat het gebied rondom je eerste 3 wervels (inclusief je bekkenbodem). In het Sanskriet noem je deze chakra de “Muladhara”, waarbij Mula in het Nederlands wordt vertaald als “wortel”, en “adhara” zoiets betekent als basis en steun. Het is dan ook niet voor niets, dat de eerste chakra wordt geassocieerd met veiligheid en bescherming. Je Wortelchakra vormt het fundament van je “energetische huis”. Hij legt de basisverbinding met alle je andere chakra’s en is daarom super belangrijk voor je totale energetische balans!

 

 

Je wortelchakra is de eerste van de 7 (lichaams)chakra’s

 

Een chakra is een energiecentrum. Het is een woord uit het oude Sanskriet (India) en letterlijk betekent het: “wiel van licht”. Op tekeningen zie je de chakra’s dan ook vaak afgebeeld als cirkels en bollen met een daaraan verbonden kleur. In werkelijkheid zijn chakra's geen cirkels. Het is gewoon de manier waarop je chakra’s in kaart worden gebracht.

 

Chakra’s zijn een soort energiemassa’s die voortdurend in beweging zijn

 

je wortelchakra is eigenlijk geen cirkelvormige energie maar gewoon een energieveld in beweging!

Die beweging vindt dan weer wel plaats in een cirkel of spiraalvorm. Alle energie maakt draaiende bewegingen. Voor je chakra’s geldt precies hetzelfde. Het zijn zeer zeker geen statische bollen, zoals de vele tekeningen van chakra’s wel eens suggereren. Dit is een misvatting.


 

Zelf kan ik energie waarnemen en zie ik ook chakra-energie. Ik heb dit nog nooit als een bolletje waargenomen. Het is een energieveld, dat wel vormen kan aannemen. Dit is bij ieder mens weer anders. Ieder mens is uniek, al zijn we allemaal één, hebben we onze unieke energetische blauwdruk! Dat is afhankelijk van je lichamelijke, emotionele, psychologische, spirituele gesteldheid, maar ook van dingen als wat je eet, wat je doet in je leven, hoe je in het in het leven staat, etc.


Advertentie
Een chakra is een concentratie van energie in een bepaald gebied

 

Dat gebied is onder andere verbonden met de organen in en rondom het gebied waarin de bewuste chakra is gelegen. Chakra’s staan echter voor veel meer dan alleen het leggen van een fysieke verbinding met de nabijgelegen organen. Het zijn energielichamen, die ook mentaal, psychologisch, spiritueel en energetisch hun uitwerking hebben. Je bent zoveel meer dan alleen maar je lichaam. Het is een samenwerking van heel veel elementen.

 

Is jouw Wortelchakra uit balans?

 

 

Als je één of meer van dergelijke “symptomen” ervaart, dan is de kans groot dat je Wortelchakra heling kan gebruiken. Wist je dat ik jou kan helpen? Ik ben energetisch coach en energy healer. Omdat ik jou een geweldig leven gun, bied ik je een gratis kennismakingssessie aan met mij! Vul het formulier hieronder in en ik neem binnen 48 uur contact met je op!

 

Uiteraard neem ik jouw privacy héél serieus. Alles wat je deelt met mij blijft onder ons en dat geldt ook voor je gegevens. Die worden nooit met anderen gedeeld!

foxyform

 

 

De kleur van de Wortelchakra is Rood


Iedere chakra heeft een unieke kleur. Iedere chakra heeft bovendien ook een eigen vibratie. Bij die vibratie past onder andere een bepaalde kleur. Rood is de kleur die het beste past bij de vibratie van je eerste chakra.

Iedere chakra heeft een unieke kleur. Iedere chakra heeft bovendien ook een eigen vibratie. Bij die vibratie past onder andere een bepaalde kleur. Rood is de kleur die het beste past bij de vibratie van je eerste chakra.


 

De (chakra)kleur rood staat energetisch gezien voor o.a. je:

 

 

Rood is een intense kleur, hij is vol leven. Of je nu intens liefhebt of intens kwaad bent! Het is een bijzonder prikkelende kleur, die energie geeft. Als je Wortelchakra in balans is, dan ben je intens, je geniet en heb je lichamelijk genoeg energie.

 

 

Je bent bovendien geaard, wat betekent dat je, ondanks je spirituele leven, ook met beide benen op de grond staat. Je kunt dat ook wel en gezonde balans noemen tussen je spirituele kant (vertegenwoordigd door je Kruinchakra) en je aardse kant. Als je Kruinchakra te veel geopend is, dan is de kans groot, dat je Wortelchakra uit balans is. Dan ga je “zwevend door het leven”, maar niet op een fijne manier!

 

Als je je bijvoorbeeld vaak angstig of onrustig voelt, dan is de kans groot dat een onevenwichtige  je basischakra de grote boosdoener is!

 

Wil je nog meer leren over chakra’s?

 

Als je meer wilt weten over chakra's dan beveel ik je een aantal boeken aan. Ik heb ze zelf ook gelezen en ik kan ze je, uit eigen ervaring, van harte aanraden. Of je nu een absolute beginner bent of al wat meer kennis in huis hebt over je chakra's! Blijf lezen.


Leiders zijn lezers! Herhaling baart kunst en is het geheim voor succes in overvloed!Chakra’s voor beginnersChakra's voor beginners is een prachtig boek, dat alle ins en outs behandelt over chakra's en bovendien de lezer leert hoe je je eigen energiestromen kunt beïnvloeden door middel van oefeningen en meditaties!

In dit prachtige en eenvoudige boek leer je alles over wat chakra’s zijn en hoe je ze in balans kunt brengen. Balans van je chakra’s is belangrijk en je kunt het heel makkelijk zelf doen!

Leer o.a. hoe je heel makkelijk je eigen energiestromen kunt beïnvloeden en ervaar zelf hoe dit van invloed is op o.a. je Liefdesleven, seksualiteit, creativiteit, vitaliteit, spiritualiteit, overvloed en je intuïtie.Dit is een praktisch boek met veel oefeningen waar je vandaag nog mee aan de slag kunt! Een echt doe-boek!

 

Chakra’s hebben voor jou geen geheimen meer na het lezen van dit boek!

 

 

Chakra’s Ontcijferd!Chakra's ontcijferd leert je alles over de 7 belangrijkste energiesystemen (chakra's) en hoe je die energiestromen kunt beïnvloeden. Ook chakrahealing komt uitgebreid aan bod!


Ook in dit boek leer je alles over energiesystemen in je lichaam, oftewel: je chakra’s. Je kunt die systemen beïnvloeden en dat doe je d.m.v. meditaties en andere leuke oefeningen. Ook chakrahealing wordt uitgebreid besproken, wat handig is, zowel voor jezelf als voor het helpen van anderen! Het boek legt een prachtige basis, die goud waard is voor de rest van je leven!De foto’s en illustraties in dit boek zijn in één woord fantastisch en super duidelijk. Dat is natuurlijk heel handig als je visueel bent ingesteld! Zelf ben ik dol op die plaatjes, dat maakt het lezen een stuk makkelijker! 

 

Ontcijfer ook jouw chakrasysteem en kom in balans!

 

 

Duik de (chakra) diepte in!

 

Het handboek chakrapsychologie is voor mensen die verder de diepte in willen met chakra's. Het behandelt de invloed van chakra's op je gevoelens, emoties, je mentale en spirituele energie en nog veel meer. Geschikt voor professionals maar zeker ook voor leken die het interessant vinden!

Als je al een beetje basiskennis hebt van chakra’s en je wilt je kennis uitbreiden, lees dan het Handboek Chakrapsychologie! Je leert alles over hoe chakra’s je emotionele, mentale en spirituele leven beïnvloeden en wat je zelf kunt doen om ze in balans te brengen.


Dit geweldige boek bied je enorm veel verdieping en is ook heel geschikt voor mensen die bijv. therapeut, psycholoog, (life) coach, etc. zijn. Een schitterende aanvulling op je collectie!Ook als je als "leek" je verder wilt verdiepen in de psychologie van chakra's dan is dit boek een absolute aanrader!

 

Lees hier alles over chakrapsychologie

 

 

Organen en je Wortelchakra

 

Je wortelchakra is verbonden met het gebied rondom bekkenbodem. Denk hierbij aan de volgende organen en lichaamsdelen:

 

 

Als je problemen in één of meer van de gebieden hierboven ervaart, dan kan dit erop wijzen, dat je Wortelchakra uit balans is. Er zijn nog meer aanwijzingen, dat je eerste chakra energie niet lekker vibreert als je de volgende klachten ervaart:

 

 

Dit zijn slechts voorbeelden. Er zijn nog veel meer dingen die gerelateerd zijn aan je basischakra. Bovendien ervaar je disbalans in alle andere chakra’s als het in de basis niet goed zit! Energie in je chakra’s communiceert voortdurend met elkaar. Je Wortelchakra is de bodem, het fundament van alle andere chakra’s. Je chakra’s zijn geen individuele eilandjes. Ze zijn met elkaar verbonden.


 

Je Wortelchakra en de Wet van de Aantrekkingskracht

 

Omdat je Wortelchakra direct verbonden is met je gevoel van bescherming, overleving en veiligheid in deze wereld, heeft hij een directe invloed op je aantrekkingskracht. Het is een belangrijke chakra als je bezig bent met manifesteren (de Law of Attraction)! Als je een gebrek aan, met name financiële, overvloed ervaart in je leven, dan betekent dit meestal dat je Wortelchakra uit balans is.

 

Je basischakra is de “geheime” doorgang van de energie van moeder aarde! En die energie heeft alles met overvloed te maken. Als jouw Wortelchakra uit balans is, dan is de kans groot, dat je geen overvloed kunt toelaten. Er zit dan een blokkade!

 

 

Healing en Balans vinden voor je Wortelchakra?

 

Als je vermoedt dat je 1e chakra, je basischakra, uit balans is, dan kun je daar zelf veel aan doen! Wil je weten wat? Wordt gratis VIP lid van jouwspiegeltje.nl!

 

Als VIP lid krijg je wekelijks (iedere maandag om 6 uur ’s morgens) Spiegeltjes fantastische nieuwsbrief . Als dank voor je aanmelding ontvang je bovendien ook nog eens de gratis cursus, “Stapelverliefd op jezelf”. Je krijgt de eerste 7 dagen elke dag een nieuwe les in je inbox. Die lessen volg je uiteraard in je eigen tempo.

 

Na 7 dagen krijg je wekelijks Spiegeltjes Fantastische Nieuwsbrief, met véél extra’s speciaal voor leden. Bijvoorbeeld gratis meditaties, helende (healing) sounds, gratis online steungroepen, gratis webinars, en nog véél meer! Jij bent een ster en je verdient het allerbeste. Mijn leden krijgen een VIP behandeling!Wil jij dat ook?

 

Mis niets meer en ontvang héél veel gratis extra’s! Ook JIJ verdient een geweldig leven!


Ik ga héél zorgvuldig om met jouw privacy. Je gegevens zijn 100% veilig en worden NOOIT gedeeld met derden!

 

Klik hier om gratis VIP lid te worden van jouwspiegeltje.nl

 

 

Healing Sounds voor je Wortelchakra

 

Als je liever anoniem blijft en geen VIP lid wilt worden, dan heb ik nog een (gratis) tip voor je. Deze video bevat prachtige helende klanken voor je 1e chakra! Het is een soort “sound massage”, die je kunt beluisteren. Het beste gebruik je een koptelefoon! Maar het is ook prima om deze geweldige klanken op de achtergrond af te spelen, terwijl je aan het werk bent in huis en/of voor je computer!

 

Klik hier voor de prachtige helende klanken voor je Wortelchakra

 

TIP: Je kunt deze basischakra muziek ook heel goed gebruiken tijdens je meditaties! Een absolute aanrader dus! Geniet ervan!

Heb jij  vragen en/of tips over de Wortelchakra?

 

Als jij tips en/of vragen hebt over je 1e chakra, deel ze dan hieronder. Ik ben heel benieuwd wat je van dit artikel vond. Is jouw Wortelchakra in balans of ervaar je tekenen dat er iets niet lekker zit? Hoe ga jij daarmee om?
 

Ik stuur je Liefde en Licht mooi mens! Je verdient het! Ook jij verdient een geweldig leven! ♥

 

Veel Liefs,

Anja
 


HomeSpiritualiteitIs jouw Wortelchakra (Muladhara) in balans?