jouwspiegeltje.nl spiegelogie, spiritualiteit, persoonlijke groei, the law of attraction

jouwspiegeltje.nl

AdvertentieWat zijn chakra's?


Wat zijn chakra's? Afbeelding: persoon in de lotushouding met hierop een schema van de 7 basis chakra's


Wat zijn chakra's en wat zijn hun functies? Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk "Wiel" (of schijf). In het Hindi (India) wordt het vertaald als "wiel van energie". In en rondom je lichaam bevinden zich héél veel van dat soort energie wielen. De meesten zijn klein en wat minder bekend. Over hoeveel je er precies hebt zijn vele discussies gaande. Het zijn er in ieder geval een heleboel! In dit artikel leer je alle basiskennis over wat je 7 basis chakra's zijn.


Je 7 basis chakra's: de belangrijkste "energie wielen"


Ze worden ook wel de lichaamschakra's genoemd. Iedere chakra is uniek. Met een eigen naam, kleur en bijzondere eigenschappen. Alle chakra's zijn onderling met elkaar verbonden.


De 7 belangrijkste chakra's zijn verbonden met je ruggegraat. Je eerste chakra zit onderaan bij je stuit en de zevende chakra (kruinchakra) bevindt zich bij je kruin.Je chakra's zijn geen losse eilandjes. Als er ééntje uit balans is, dan beïnvloed dat de gezondheid en energetische vibratie van de andere "energie wielen". Daarom is het zo belangrijk om al je chakra's in balans te houden.


Je kunt die "chakra wielen" zien als energetische knooppunten. Het chakrasysteem van je lichaam is te vergelijken met een drukke snelweg. Als er ergens een opstopping ontstaat, raakt het hele verkeer "de weg kwijt" en ontstaat er een file.


Het werkt in je lichaam en geest precies hetzelfde. Als er een opstopping ontstaat, stroomt de energie niet meer. Dit veroorzaakt (meestal) lichamelijke, geestelijke, emotionele, sociale en/of spirituele klachten. Hoe ernstig die klachten zijn is afhankelijk van hoe groot de blokkade is en hoe lang de chakra energie al "verstopt" zit.


In het algemeen geldt, dat hoe langer de energiestroom onderbroken is, hoe groter de ellende is.


AdvertentieDe energie van je chakra's is altijd in beweging


Dit principe geldt voor energie in het algemeen. Je chakra's zijn geen uitzondering. Energie trilt (vibreert) in vele patronen. Iedere individuele chakra heeft een specifiek patroon, dat in een bepaald ritme en snelheid beweegt. Je noemt dit de vibratie. Je chakra's danken hun unieke eigenschappen aan de specifieke vibratie die ze uitzenden.


Je 7 chakra's beïnvloeden je hele systeemIedere chakra is verbonden met de fysieke organen, die zich binnen het energieveld ervan bevinden. Maar ook mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel hebben jouw 7 basis energie plekken een grote invloed.


Als één van je chakra's uit balans is, dan heeft dit invloed op je totale welzijn. Een chakra is uit balans, als er te veel of juist te weinig energie naartoe stroomt.


Wat zijn chakra's: Hoe zien ze eruit?


Wat zijn chakra's? Afbeelding: Een schema van de chakra's afgebeeld op een persoon die in de lotushouding zit.Chakra's zijn met ons blote fysieke oog voor de meeste mensen onzichtbaar. Alleen mensen die gevoelig zijn voor het voelen en/of zien van energie kunnen chakra-energie waarnemen.


Ze zien er in ieder geval niet zo uit, zoals ze in kaart worden gebracht. De tekeningen (zie de afbeelding hiernaast voor een voorbeeld) zijn er gewoon voor de duidelijkheid. Een chakra is een gebied waar energie stroomt. Die stroming van energie is cirkelvormig.Ik kan zelf chakra's waarnemen en het is altijd weer prachtig. Ieder mens is uniek en chakra's bewijzen dat, omdat ze er bij niemand precies hetzelfde uitzien!


Chakra energie wervelt, cirkelt, stroomt, trilt, etc. en heeft prachtige kleuren en schakeringen van die kleuren. Ik heb dit altijd al kunnen waarnemen. En ik kan me geen wereld zonder energievormen voorstellen. Chakra's zijn net zo echt als je fysieke organen!


Veel mensen kunnen ze niet zien, maar dit betekent niet dat ze niet bestaan. Je kunt bijvoorbeeld elektromagnetische velden ook niet zien, maar we weten dat ze er zijn. Hetzelfde geldt voor electriciteit. Of je gedachten. Je kunt ze niet zien, maar ze zijn er wel.
Wetenschappelijk onderzoek naar chakra's


Ook al zal de reguliere wetenschap het glashard ontkennen, er is wel degelijk wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het bestaan van chakra's! Als je het leuk vindt, klik dan hier voor een Engelstalig artikel. Mocht Engels niet je sterkste kant zijn, dan biedt Google Translate je gratis hulp!


En ook deze (korte) video is bijzonder interessant. In de video vertelt uitvinder Harold Oldfield hoe hij Chakra energie in beeld kon brengen met speciale technologie. Voor hij die ontdekking deed, wist hij niets over het bestaan van chakra's! Dat maakt het extra interessant!Wat zijn chakra's: Levensenergie in een notendop!Er zijn vele namen voor (chakra) energie, zoals Chi en Prana. Zonder Prana zou jouw leven en dat van alles en iedereen om je heen onmogelijk zijn! Zonder energie is er geen leven. Hierover is de wetenschap zoals wij die kennen het overigens wel eens. Ze hebben er alleen een andere naam voor (ether).

De energie van iedere chakra is verbonden met de nabijgelegen zenuw knooppunten. Hoe beter de energie stroomt, hoe gezonder en gelukkiger je je voelt. Als de energie niet kan doorstromen door een chakrablokkade, dan verstopt ook jouw levensenergieWat is het verschil tussen je chakra's en je aura?Chakra's hebben een vaste plek in en rondom je lichaam. Ze verplaatsen zich niet. Al stroomt en beweegt de energie voortdurend, die blijft in het gebied, waarin een chakra zich bevindt. Je keelchakra "verhuist" dus niet naar je kruinchakra en vice versa. Ook de grootte van het gebied van een chakra blijft hetzelfde.


Een aura is een energetisch omhulsel. Aura energie beslaat een veel groter veld. Aura energie kan krimpen, groeien en van kleur en van plaats veranderen. Ook het tempo waarin de aura energie trilt is anders. Je aura velden bevinden zich rondom je lichaam en zijn bijzonder beweeglijk. Het tempo waarin aura energie verandert is vaak razendsnel.


Aura's reageren onmiddellijk op je emotionele stemming en je fysieke gezondheid.


Bij de chakra's werkt dit dus net een beetje anders. Ook daar kan de kleur en trilling veranderen, maar dit gaat in een veel langzamer tempo.Wat zijn chakra's: hoe raken ze uit balans?


Zolang de energie van je chakra's perfect stroomt voel je je prima en heb je een optimale gezondheid. Maar jouw "chakra prana" kan ook uit balans raken. Hierdoor kunnen één of meerdere chakra's blokkeren.


Een blokkade veroorzaakt een "energie verstopping". Als dat gebeurt kan die energie niet vrijelijk stromen, zoals het de bedoeling is. Dit veroorzaakt vervelende situaties in het gebied waar de chakra energie blokkeert. Als je er niets aan doet, dan raken op langere termijn al je chakra's uit balans.


Er zijn vele oorzaken voor het uit balans raken van een of meerdere chakra's. Bijvoorbeeld door:


  • Negatief denken

  • Negatieve emoties (angst, boosheid, frustratie, irritatie, jaloezie, verdriet etc.)

  • Een verkeerd/ongezond voedingspatroon

  • Onvoldoende lichaamsbeweging

  • Blootstaan aan gifstoffen

  • Elektromagnetische straling

  • Medicijnen (ook de medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn!)

  • Je omgeving (negatieve mensen, radio, televisie, tijdschriften, etc.)

  • Fysiek trauma (operaties, ongelukken, mishandeling, verwondingen, etc.)

  • Emotioneel trauma (bijv. mishandeling, oorlogstrauma, seksueel misbruik en andere emotioneel ingrijpende gebeurtenissen)Vaak raken jouw "prana wielen" verstoord door een combinatie van meerdere invloeden. Veel mensen zijn zich hier niet of nauwelijks van bewust.


Zo kan een aandoening aan je hart ontstaan door verstoorde energie in je hartchakra. Die energie kan jaren of maanden eerder uit evenwicht zijn geraakt door onverwerkt liefdesverdriet en/of door een jarenlang verkeerd voedingspatroon (wat vaak weer een emotionele oorzaak heeft!).Wat zijn chakra's: Over de functie van iedere individuele chakra


Ik heb alle chakra's voor je in kaart gebracht en uitgebreid omschreven. Je leert meer over de individuele functies en je krijgt uitgebreide tips om jezelf weer in balans te brengen. Bij iedere chakra heb ik ook omschreven wat de symptomen zijn als hij is geblokkeerd. Klik hier voor een uitgebreid overzicht van de chakra's!


Wat zijn chakra's: "lagere en hogere chakra's"mandala van de 7 basis chakra's

Je eerste drie chakra's worden ook wel de 3 "lagere chakra's" genoemd. Ze worden geassocieerd met materiele zaken en je fysieke lichaam.

Je lagere chakra's zijn de wortelchakra, de heiligbeenchakra en de zonnevlecht chakra. Ze zijn verbonden met de aarde. Via je lagere chakra's ben je in staat om de energie van moeder aarde door je systeem te laten stromen.


Lager staat niet gelijk aan minder belangrijk!


Je lagere chakra's bevinden zich in de onderste regionen van je lichaam. Lager staat voor de locatie van je onderste chakra's. Het heeft niets te maken met een "rangorde", zoals in sommige spirituele kringen wel eens wordt beweerd.


Je lagere chakra's zijn net zo belangrijk voor je spirituele groei en ontwikkeling, als de hogere! Materiële en fysieke zaken zijn net zo belangrijk als je geestelijke en spirituele leven. Het één kan niet zonder het ander. Alles is verbonden en verweven met elkaar. Welzijn vindt op alle niveaus plaats.


De centrale chakra


Je hartchakra vormt het centrale middelpunt. Deze chakra verbindt de lagere met de hogere chakra's en vervult hiermee een belangrijke functie! Het is het punt waar de energie van moeder aarde en de energie van het Universum samensmelten!De 3 hogere chakra's


De 3 hogere chakra's zijn: je keelchakra, je derde oog chakra en je kruinchakra. De hogere chakra's zijn verbonden met je emotionele, mentale en spirituele leven. Ze zijn je verbinding met het Universum en de spirituele sferen en werelden. Via je hogere chakra's stroomt kosmische energie binnen.Wat zijn chakra's voor jou? Zijn jouw chakra's in balans?


Hoe ga jij om met je chakra's? Ben je je ervan bewust of sta je er niet zoveel bij stil? En zo ja, hoe houd je ze gezond? Heb je goede tips?


Misschien heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Laat het me weten! Reageer hieronder! Ik vind het fijn om van je te horen! Jouw input is belangrijk voor mij!


Deel je Liefde en wijsheid, complimenten en feedback met mij!


Laat snel een reactie achter. Ik lees ze allemaal en geniet elke keer weer van al die prachtige Liefdevolle en steunende energie!


Veel Liefs,

AnjaHomeSpiritualiteitWat zijn chakra's