jouwspiegeltje.nl spiegelogie, spiritualiteit, persoonlijke groei, the law of attraction

jouwspiegeltje.nl

Advertentie
Waarom is lachen gezond?

waarom is lachen gezond? En waarom is lachen zo aanstekelijk? Kijk naar de baby en je weet het antwoord!


Waarom is lachen gezond? Je hebt vast wel eens gehoord, dat lachen goed voor je is. Een no brainer natuurlijk. Want wie voelt zich nou niet geweldig na een partijtje schaterlachen? Ik heb me voor jou verdiept in de theorie achter lachen. Lach jij wel genoeg? Wil je weten waarom een lach zo gezond is? Schater, lach of glimlach mee terwijl je dit artikel leest. Of wat dacht je van de slappe lach? Je zou er bijna pijn in je buik van krijgen... of dat zo gezond is? Lees snel verder...


Lachen is aanstekelijk!"Een glimlach kan er 1000 aansteken. Wees die ene" (Saskia van Velzen)

Er is iets met humor. Het werkt als een besmettelijk virus, maar dan eentje die je niet ziek maakt. We zijn er allemaal wel eens mee aangestoken. Word je echt besmet door met wie je omgaat? Als het op lachen aankomt is dat zeker het geval.


AdvertentieSommige mensen hebben een extra aanstelijk lachje. Al ben je nog zo'n zuurpruim. Je moet wel lachen. En na een flinke lachpartij, voel je je heerlijk. Dat staat vast. Maar hoe werkt het lach mechanisme precies en waarom is lachen gezond?


Waarom is lachen gezond: Kun je Leren Lachen?


Je kunt lachen natuurlijk zien als een remedie om je even heerlijk te laten gaan. Hoe meer je durft te lachen, hoe beter het effect. De tranen rollen over je wangen. Je kunt niet meer stoppen.


Hoe meer mensen worden aangestoken hoe groter de lachexplosie is. Een geweldige ontlading. Je bent meteen verlost van al je stress.


Als je je down voelt, dan is lachen gezond. Maar wat is precies de reden? Heb je daar wel eens bij stilgestaan? Is lachen te leren of gaat het vanzelf. Wat dat laatste betreft kan ik je geruststellen: lachen gaat spontaan. De een heeft er wat meer moeite mee dan de ander.


Tijdens lachen laat je je namelijk helemaal gaan. Lachen en huilen hebben veel overeenkomsten. Vandaar dat we wel eens zeggen: "Ik moet huilen van het lachen".


Mensen die moeite hebben hun emoties te uiten, vinden voluit lachen lastiger. Toch kan iedereen leren lachen. Lachen is goed voor je lichamelijke, emotionele en geestelijke gezondheid. Een potje lachen met anderen verbetert je onderlinge relaties.


Lachen is dus ook in sociaal opzicht heel gezond. Het versterkt je gezamelijke band. Omdat je even alle andere dingen die spelen op een zijspoort zet.


Waarom is lachen gezond? Wat leuke weetjes!Wist je dat:

  • Lachen goed is voor hart en bloedvaten: door schaterlachen neemt de bloedtoevoer toe, omdat de bloedvaten zich verwijden. Dat kan je beschermen tegen hart- en vaatziektes!

De Universiteit van Maryland heeft het effect van lachen op je hart- en vaatgezondheid onderzocht. Ze vergeleken bloedvaten van mensen die naar een komische film keken, met die van mensen die naar een serieuzere film keken. Bij de serieuze film kijkers bleken de bloedvaten zich te vernauwen!

Lachen is Gezond voor je Lichaam want het:
Waarom is lachen gezond voor je geest?

Waarom is lachen gezond voor je geest? Deze aap weet het wel, nu jij nog!

Ook weer die vermindering van stress natuurlijk! Plus de aanmaak van endorfines. En voilá, dan krijg je een mooi lijstje:


Waarom is lachen gezond voor je emoties?Waarom is lachen gezond voor je sociale leven?


Lachen is een sociaal bindmiddel. Je voelt je sowieso meer aangetrokken tot vrolijke lachebekken, dan tot mensen die chronisch somber zijn.


Lachen helpt ook in je relatie. Als je samen wat vaker naar een komische film kijkt, of moppen tapt, dan komt het de liefde ten goede. Probeer het maar eens uit! 


Op het werk is lachen heel goed voor de teamspirit. Als collega's vaker samen lachen, wordt er beter gepresteerd en voelen mensen zich fijner op de werkvloer. Dat vermindert gelijk het ziekteverzuim!


Lachen versterkt vriendschappen. Je komt samen in een positieve flow en van daaruit bouw je een band met elkaar. Samen lachen werkt sowieso krachtiger dan lachen in je eentje.Leren Lachen? Probeer de Lachmeditatie!


Als je gesloten bent en/of het lastig vindt om je te uiten, wanhoop dan niet. Iedereen kan leren lachen! Oefen eerst alleen, dat voelt veilig en vertrouwd.


Een geweldige manier om lachen te leren, is de lachmeditatie. Zelfs als je niet meedoet, dan werkt het heel aanstekelijk. Het geluid van lachen alleen al traint vrijwel ieders lachspieren. Juist als je je down voelt, is het belangrijk om te lachen! Ook al heb je er geen zin in. Probeer jezelf aan het lachen te krijgen.


Hieronder nog wat lachverwekkende suggestiesBegin je dag met een Glimlach!


Iedereen kan glimlachen, tenzij je lachspieren verlamd zijn. Maar zelfs dan kun je innerlijk glimlachen en je ogen laten stralen. Iedere schaterlach begint met een glimlach!


Glimlach zoveel mogelijk. Liefst de hele dag door. In het begin voelt het misschien wat "nep", maar je zult al snel de voordelen van glimlachen voelen. Door veel te glimlachen, voel je je snel beter. 


Humor is overal: ga ernaar op zoek!


Wacht niet tot het je "overkomt". Neem je elke dag voor dat je meer humor wilt in je leven. Als je grappige mensen of situaties tegenkomt, vraag ze dan wat er grappig is. Maak een praatje en geniet ervan!

Lach mee met kinderen die gekke dingen doen. Je kunt bijna niet anders dan meedoen met die spontane lachebekkies!

Vraag anderen vaak naar wat het gekste en leukste of mafste ding is, dat hen ooit is overkomen. Lach mee, voel de vreugde! Heus, het helpt!
Waarom is Lachen Gezond? Praat mee!

Lach jij vaak? Of ben je juist serieus? Maak elkaar aan het lachen. Vanaf nu hoef je je niet meer af te vragen waarom lachen gezond is.

Het enige dat je nog hoeft te doen, is zelf lach expert te worden. Klinkt niet slecht toch? Heb jij nog grappige tips? Een goeie grap of mop? Deel het hieronder!

HomePsycheWaarom is Lachen gezond? Lees en lach je mee?

 
Blijvend Geluk?

Ook Jij verdient het! Klik hier!


e-cursus gelukkig zijn, gelukkig blijven