jouwspiegeltje.nl spiegelogie, spiritualiteit, persoonlijke groei, the law of attraction

jouwspiegeltje.nl

AdvertentieIs Spiegelogie het werk van Satan de Duivel?

Over Spiegelogie en religie


Heeft Spiegelogie iets te maken met Satan de Duivel? Veel religieuze mensen vragen zich dat af. Anderen denken dat Spiegelogie zelf een religie is. Of op zijn minst een alternatieve new age beweging. Logische vragen en overpeinzingen, die mij ook aan het denken hebben gezet. Hoe duivels of religieus is Spiegelogie eigenlijk? Is het in strijd met je geloof of levensovertuiging? Of is het gewoon veilig voor iedereen?


Past er een Etiket op Spiegelogie?spiegelogie staat vooral voor liefde, wat wordt benadrukt door het hart in zand op de foto

Het woord Spiegelogie op zich is al iets wat je aan het denken zet. Het staat (nog) niet in de Dikke van Dale. Willem de Ridder bedacht het woord toen hij het fenomeen in Nederland introduceerde. Een prima bedachte merknaam, alle lof daarvoor. Het is heel herkenbaar.


Advertentie


Om uit te vinden wat het precies inhoudt moet je wat dieper graven. Wees gerust, je hoeft er zeker geen langdurige studie voor te doen, het lezen van "Het Handboek Spiegelogie" volstaat of je klikt hier om er meer over te lezen op Spiegeltje zelf Allemaal perfect!


Als je je er een beetje in hebt verdiept, rijzen er nieuwe vragen Waar valt Spiegelogie eigenlijk onder? Is het een soort geloof, zoals in de kerk wordt bedreven of valt het onder een spirituele stroming? En zo ja welke? Veel mensen zijn dol op het plakken van etiketten. Jij misschien ook wel. We zijn bijna allemaal fan van duidelijkheid.


Het grappige is, dat Spiegelogie niet in een standaard hokje past. Het is niet zo moeilijk om uit te leggen wat het precies inhoudt. De basisprincipes zijn super simpel. Ondanks het feit dat er zeker overeenkomsten zijn met bijvoorbeeld principes uit de new age beweging is het geen georganiseerde spirituele organisatie.


Als je een etiket op Spiegelogie wilt plakken heb ik wel een suggestie, namelijk "Liefde". Want dat is waar het allemaal om gaat. Liefde en steun. Twee woorden die samen geen organisatie vormen. Maar wel duidelijk maken waar het om gaat.


Is Spiegelogie Duivels: Speelt Satan de Duivel een rol?

afbeelding van een rode schattige duivel

Veel Christelijke mensen vragen zich welicht af of het veilig is om aan Spiegelogie te doen. Heeft Satan de Duivel er iets mee te maken?

Dit laatste vooral vanwege de overeenkomsten met de new age beweging. Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Juist omdat er geen label op te plakken valt, valt het nergens onder.
Als je je verdiept in Satan de Duivel, dan leer je al snel dat Satan een gevallen engel is. Eentje die kennelijk voor de duisternis heeft gekozen en de leider is van andere gevallen engelen. In de Christelijke religies wordt hij gezien als de belichaming van het kwaad. Een rebelse engel die in opstand kwam tegen God en daarom de Hemel moest verlaten.Satan staat voor alles wat slecht en negatief is. Hij verleidt mensen tot opstand, tot vertwijfeling en je afkeren van alles wat met het licht te maken heeft. Terugkomend op waar Spiegelogie voor staat, is het je moeilijk voor te stellen dat dit duivels werk is.


Waarom Spiegelogie voor Iedereen istwee vrouwen vormen met hun armen en handen samen een hartSatan de duivel heeft niets te maken met het Spiegelogie fanclubspel dat landelijk door honderden Spiegelogie fanclubjes wordt gespeeld.

Het is een manier om op een speelse manier te leren fan te worden van jezelf en anderen.
Je oefent in het vormgeven aan je leven in een Universum dat jou altijd liefdevol steunt.


Het spelletje is voor iedereen en staat helemaal los vanje religie of levensovertuiging. Het kan zelfs je geloof versterken, omdat je tijdens zo'n fanclubspel een intensere band met jouw God kunt ervaren. Dat staat los van wie jouw God is.


Dat kan een Christelijke God zijn, maar ook de God van bijvoorbeeld de Moslims (Allah) of de Goden van het Hindoeïsme. Ook Boeddhisten en Humanisten vinden het heerlijk. En zelfs mensen die nergens in geloven hebben er veel baat bij!


Spiegelogie: Liefde, Steun en Respect


Mensen van alle lagen uit de bevolking, van alle religies en stromingen, nemen wekelijks deel aan het fanclubspel. Omdat het hun spiritualiteit versterkt.Omdat ze er gelukkiger van worden. En omdat ze een geweldig beeld krijgen van anderen. Die zijn immers jouw spiegel. Als je fan bent van de hele wereld steun je indirect jezelf!


Dat zijn allemaal dingen waar de Duivel zich niet mee bezighoudt. Satan zou zoiets eerder proberen te saboteren. Spiegelogie werkt namelijk samen met zijn grootste vijanden; Liefde, Steun en Respect. En die drie zijn juist weer Gods grootste vrienden.


Er is als gelovige geen enkele reden om het fanclubspel niet te spelen. Iedereen is welkom en er is alleen maar steun en respect voor elkaar.


Wat Denk Jij: is Spiegelogie Duivels of Hemels?

Hoe denk jij erover? Is Spiegelogie werk van Satan de Duivel of juist een verrijking van je religieuze leven? Deel jouw visie en/of ervaringen. Daar ben ik héél benieuwd naar!HomeSpiegelogieIs Spiegelogie het Werk van Satan de Duivel? 
Blijvend Geluk?

Ook Jij verdient het! Klik hier!


e-cursus gelukkig zijn, gelukkig blijven