jouwspiegeltje.nl spiegelogie, spiritualiteit, persoonlijke groei, the law of attraction

jouwspiegeltje.nl

Advertentie
11 Kenmerken van Mensen met een Oude Ziel

Heb jij een oude ziel? Deze vrouw en haar kat hebben allebei wijze ogen die je aankijken en je vragen of jij ook over die wijsheid beschikt.

Ben jij een oude ziel? Heb je het gevoel dat je hier al veel langer bent dan anderen? Ben je je leeftijd ver vooruit en vinden anderen je wijs voor je leeftijd? Voel je je vaak onbegrepen? Het valt niet mee om er eentje te zijn. Er zijn bepaalde eigenschappen, die vrijwel alle oude zielen gemeenschappelijk hebben. Misschien herken jij jezelf er ook in. Ik heb voor jou de 11 belangrijkste kenmerken van oude zielen verzameld.


Super Tip:

Behalve de kenmerken bestuderen, kun je hier ook de Oude Ziel Test doen, mocht je nog twijfelen of jij er eentje bent.


Wat is een Oude Ziel?


Sommige mensen lijken al wijs vanaf hun geboorte. Het zijn babies met een opvallende blik in hun ogen. Een blik die zoveel wijsheid uitstraalt, dat je er bijna van schrikt. En ook op latere leeftijd lijken oude zielen hun leeftijd ver vooruit te zijn.


Een oude ziel is de ziel van iemand die al heel lang bestaat. Zo'n ziel is hier vaak al duizenden jaren. Hij heeft al heel veel levens achter de rug. Een ziel die bij de oude wijzen hoort, is al vaak gereïncarneerd. Hij neemt schatten aan ervaring, kennis en wijsheid met zich mee naar dit leven.


Advertentie


Mijn Eigen Oude Ziel Story: Pas Na Jaren Begrijp ik Mezelf!


Ik ben zelf een oude ziel. Mijn levenlang wist ik al dat ik anders was dan de rest. Dat leidde er toe dat ik me vaak onbegrepen voelde. Ik was vaak eenzaam met mijn "gekke gedoe". Zo noemden anderen het vaak, omdat ze er niets van begrepen. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik een soort alien was. Ik voelde me van een andere planeet. Een soort buitenaardse die tijdelijk op deze planeet verblijft. Ik was mijn leeftijd ver vooruit en werd daar vaak mee gepest.


een ziel die rondwandelt in een groene mistige omgevingAls kind en jong volwassene was het niet makkelijk om mijn plek in de maatschappij te vinden. Ik heb me vaak wanhopig gevoeld, depressief en in de war. Ik voelde me op een eiland, geïsoleerd van de rest. Pas op latere leeftijd vond ik mijn weg en kon ik mezelf accepteren zoals ik ben. Dat ging niet vanzelf. Het was een lastig proces. Nu kan ik er goed mee omgaan.Kenmerken van Mensen met een Oude Ziel


Klinkt mijn beknopte verhaal je bekend in de oren? Of ken je iemand die "zo is"? Als oude ziel kun je soms het gevoel hebben, dat je de enige bent die "zo is". Al kom je "soortgenoten" niet vaak tegen, ze zijn er wel degelijk. Gelukkig is er tegenwoordig internet. Via internet vind je heel makkelijk anderen die net zo zijn als jij.


Het is goed om te weten dat er typische kenmerken van de oude zielen der aarde. Ik behandel de 11 belangrijkste. Er zijn er nog veel meer trouwens. Als je daar meer over wilt lezen, vind je hier een verzameling van Engelstalige boeken over oude zielen die ik je van harte kan aanbevelen. In het Nederlands ken ik er geen. Mocht jij aanbevelingen hebben, neem dan contact op of reageer onderaan dit artikel.1: Heldere, Opvallende  Ogen die dwars door je heen Kijkenbaby met helderblauwe ogen, mensen met een oude ziel worden geboren met heldere, opvallende ogen


Het is het eerste dat opvalt aan mensen zoals jij: je ogen zijn anders. Ze zijn heel helder en lijken anderen te doorgronden. Vaak heb je dit al sinds je een baby was. Je hebt hele mooie ogen. Anderen voelen zich ertoe aangetrokken. Maar het kan ook dat je anderen nerveus maakt als je ze aankijkt.


Ik kijk mensen altijd diep in de ogen als ik met ze praat. Dat vindt niet iedereen prettig. Dat komt doordat ik iemands innerlijke wereld zie en dat straal ik kennelijk uit. Anderen voelen dat maar al te goed en weten zich vaak geen houding te geven. Jongere zielen vinden het lastig om mee om te gaan.


2: Mensen met een Oude Ziel zijn Wereldverbeteraars


Als je ziel al langer hier is, ben je je veel bewuster van het leven. Je voelt een sterke drang om de wereld te verbeteren. Je wilt het liefst de aarde naar een hoger niveau tillen. Je voelt een diepe liefde voor het wel en wee van de wereld. Zaken als oorlog en vrede, armoede oplossen, gelijke kansen en andere idealistische zaken, zijn voor jou dagelijkse kost.


Je streeft naar gelijkheid voor iedereen en kunt niet omgaan met onrecht. Omdat veel mensen hier niet mee bezig zijn, sta je vaak alleen met je prachtige standpunten. Het kan je dan ook boos en verdrietig maken, dat de meeste mensen een stuk nonchalanter zijn dan jij. Terwijl jij wakker kunt liggen van het onrecht om je heen, slapen zij zonder schuldgevoel. Lastig hoor!3: Oude Zielen Hebben Niets met Ditjes en Datjes!


Je houdt absoluut niet van oppervlakkige gesprekken. De babbels over het weer en soortgelijke onderwerpen irriteren je mateloos. Jij hebt meer diepgang en je hebt er grote moeite mee om je aan te passen aan oppervlakkigheid. Jij voert liever filosofische gesprekken over de zin van het leven, dan dat je een nieuw recept voor koekjes bespreekt.4: Mensen met Problemen Weten je te VindenMensen met een oude ziel stralen wijsheid uit, de wijze uil is daar een mooi symbool voor.


Omdat je als oude ziel wijsheid uitstraalt, weten mensen die ergens mee zitten, jou altijd te vinden. Ze voelen zich begrepen door jou en luchten graag hun hart bij je. Jij vindt het prettig om klaar te staan voor anderen. Hoe meer lijden je kunt verlichten met jouw innerlijke licht, hoe beter.
Pas op dat je als oude ziel niet het afvalputje wordt van andermans negatieve emoties! Je mag jezelf af en toe best ontzien.

5: Je voelt je Verbonden met Moeder Aarde
en het Milieu


Omdat je al wat langer rondloopt op deze planeet, voel je je verantwoordelijk voor het welzijn van de wereld. Je bent je heel bewust van het milieu. Je weet als geen ander hoe belangrijk het is respect te hebben voor alles wat leeft, groeit en bloeit. Je overziet het grotere geheel en weet dat alles en iedereen op aarde een schakel is van een groot systeem. Je begrijpt er niets van dat anderen dit niet inzien.Je weet als geen ander dat alles op deze planeet een eenheid is. Alles is met elkaar verbonden. Jij ziet dat in, maar de meeste mensen om je heen zien het niet. Dat maakt je verdrietig. Je wilt het het liefst van de daken schreeuwen, omdat je je verantwoordelijk voelt voor Moeder Aarde. Vaak sta je alleen met je visie op hoe het leven werkt.
6:  Je Bent als Oude Ziel je Leeftijd Ver VooruitIemand met een oude ziel is zijn leeftijd ver vooruit, zoals deze baby die al boeddhistisch monnik is, hij straalt een eeuwenoude wijsheid uit


Omdat je al zoveel levens hebt gehad, neem je die wijsheid mee naar dit leven. Vooral als je jong bent, denk je dat iedereen "dat heeft". Je teleurstelling is dan ook groot als je geen aansluiting vindt bij leeftijdsgenoten. Je zoekt daarom je heil vaak bij mensen die enigzins op jouw niveau zitten. Meestal zijn die mensen jaren ouder dan jij.7:  Oude Zielen zijn niet van de Tradities


Vrijwel alle oude zielen hebben gemeen, dat ze niet houden van zaken als feestdagen. Ook tref je een oude ziel niet vaak aan op verjaardagen. De kans is groot dat jij je eigen verjaardag niet eens viert. Gewoon omdat je het onbelangrijk vindt. Je hebt al zoveel levens gehad. Eigenlijk ben je elke dag jarig als je het zo bekijkt, want je hebt vast al meer dan 365 keer geleefd.

Ook andere tradities spreken je niet aan. Oppervlakkige rituelen zijn niet aan jou besteed. Je weet immers al lang dat die niet leiden tot een gelukkiger leven. Je begrijpt ook niets van het identificeren met groepen, huidskleuren, of zelfs een naam. Alles is tenslotte één. Je voelt je verbonden met het leven, niet met tradities en gebruiken.8: Je Hebt als Oude Ziel het gevoel er Alleen voor te Staan


Omdat anderen jouw taal vaak niet spreken en begrijpen, voel je je geïsoleerd. Op zich heb je er geen probleem mee om alleen te zijn. Vooral als kind trekt je je terug op je kamer. Omdat je de spelletjes van andere kinderen niet leuk vindt. Als volwassene kan hetzelfde gebeuren. Je houdt je liever met diepere levensvragen bezig, dan dat je koffie in het buurthuis gaat drinken.Je hebt het gevoel dat je er niet bijhoort. Alleen andere oude zielen begrijpen jou wel. Daar ga je graag mee om. Je wilt ook alleen een relatie met iemand van jouw niveau, anders hoeft het allemaal niet zo nodig. Je kunt makkelijk zonder. Het frustreert je, dat je je vaak onbegrepen voelt. Anderen lijken ongevoelig voor de boodschap en filosofie die je uitdraagt. Je staat vaak alleen met jouw idealen en innerlijke wijsheid.
9: Spiritualiteit is Belangrijk voor Oude Zielen


een jong kind dat mediteert in de natuur, waarschijnlijk is dit jongetje een oude ziel, hij is zijn tijd vooruit, omdat de meeste kinderen van zijn leeftijd niet bezig zijn met zaken als meditatie


Je bent als oude ziel heel spiritueel ingesteld. Vaak al vanaf zeer jonge leeftijd. Ik was zelf als kind van 9 al met mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling bezig. Dat vond ik veel interessanter dan knikkeren met andere kinderen. Het is belangrijk om je spiritualiteit te blijven verdiepen. Bijvoorbeeld door meditatie en mindfulness. Of het lezen van spirituele boeken.10: Een Oude Ziel heeft Niets met Materialisme


Een meerderheid van de bevolking op deze aarde is materialistisch ingesteld. Dat geldt niet voor jou als je tot de groep van oude zielen behoort. Dan heb je heel weinig op met materialisme. Geld en bezittingen spelen een ondergeschikte rol in je leven. Jij geniet van de kleine dingen. Eenvoud siert je leven. Waarschijnlijk bestaat jouw meubilair uit prachtige dingen die je bij de kringloopwinkel hebt gekocht.


Je begrijpt dan ook niets van zoiets als jaloezie. Ik ook niet. Als iemand iets moois heeft gekocht, gekregen of gewonnen, ben ik oprecht blij voor die persoon. Met afgunst heb ik niets. Ik geniet van het geluk dat anderen beleven. Al begrijp ik zelf niet zo, dat de meeste mensen materiële dingen nodig hebben om geluk te beleven. Geld zie ik als ruilmiddel. Niet als iets wat mijn leven verrijkt. Herkenbaar?11: Oude Zielen zijn Gevoelige en Emotionele Mensen


Je weet dat het leven een leven van onbeperkte mogelijkheden is. En dat alle creatie in het gevoel ontstaat. Je intuïtie is sterk ontwikkeld en je luistert naar je hart. Je verstand is hoog ontwikkeld, maar niet het belangrijkste. Je weet gevoel en verstand goed te mixen. Omdat je daar zo goed in bent, weet je dat je gevoel veel wijzer is.


Je pikt makkelijk emoties (= energie) van anderen op. Dat maakt je kwetsbaar. Het is belangrijk dat je je leert afsluiten, anders wordt het een warboel vanbinnen. Ik heb daar zelf veel ervaring mee. Gelukkig weet ik nu hoe ik dat moet doen. Maar jarenlang kreeg ik het emotionele afval van anderen binnen. Omdat ik zo gevoelig ben. Nu weet ik het te scheiden en voer ik af wat niet van mij is.Contact met andere Oude Zielen of Jouw Verhaal Delen?Wil je graag contact met andere mensen die begrijpen hoe het is om een oude ziel te zijn? Of wil je jouw verhaal en ervaringen delen? Misschien heb je vragen. Deel alles wat je op je hart hebt hieronder. Wees liefdevol en respectvol. Binnenkort verschijnen er nog meer artikelen over de oude ziel. Er is een artikel in de maak voor ouders van kinderen met oude zielen. Hou de Spiritualiteit Rubriek dus goed in de gaten voor een vervolg!


Meer Artikelen voor Oude Zielen:


Hooggevoeligheid Tips: Hoe ga je om met je Hooggevoeligheid?


Tips voor Oude Zielen die zich een Buitenbeentje Voelen


HomeSpiritualiteit11 Kenmerken van Mensen met een Oude Ziel
 
Blijvend Geluk?

Ook Jij verdient het! Klik hier!


e-cursus gelukkig zijn, gelukkig blijven


Boekentips: