jouwspiegeltje.nl spiegelogie, spiritualiteit, persoonlijke groei, the law of attraction

jouwspiegeltje.nl

AdvertentieOnzekerheid Overwinnen:

Hoe pak je dat aan?

Onzekerheid overwinnen, de vrouw op de foto vraagt zich af hoe je dat doet


Je wilt je onzekerheid overwinnen en bent op zoek naar hoe je dat moet aanpakken. Je zoekt je rot. Want zelfs het maken van de juiste keuze over hoe je dat moet aanpakken, maakt je onzeker. Er is zoveel informatie beschikbaar, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.


Dat is fijn voor hen natuurlijk en ze bedoelen het vast goed. Maar in het algemeen zijn zulke mensen niet degene die jou begrijpen. Ze hebben geen praktijkervaring. Ze weten niet uit ervaring hoe het voelt om onzeker te zijn.


Hoe goed ze het ook bedoelen, zullen ze je nooit echt kunnen helpen. Ze weten niet hoe het is. Het is hetzelfde als iemand die nog nooit geld heeft verdiend, jou gaat vertellen hoe je miljonair moet worden. Snap je wat ik bedoel?


Advertentie


Het is belangrijk om informatie te filteren. Zoek altijd naar tips van mensen, die weten waarover ze het hebben. Of zoek naar informatie van professionals, zoals psychologen, coaches en andere therapeuten.


Dan weet je in ieder geval, dat de aangeboden methoden betrouwbaar zijn en voor een grote groep mensen werken. Niet iedere oplossing die online wordt aangeboden, helpt ook echt. Er is veel onzin geschreven over het onderwerp onzekerheid overwinnen. Vooral door mensen, die zelf nooit onzeker zijn geweest.Universele Oplossingen voor Onzekerheid Overwinnen?


Het is niet makkelijk om betrouwbare informatie te vinden. Het vergt het nodige zoekwerk en een kritische blik. Als je van nature al niet zo'n zelfverzekerd type bent, slaat de twijfel snel toe. Want je wilt ervan af! Je wilt eindelijk eens afrekenen met die eeuwige onzekerheid. Je wilt graag stralen en meer zelfvertrouwen hebben.


One size fits all oplossing voor meer zelfvertrouwen?

Uit ervaring weet ik, dat dit niet zo is. We zijn allemaal anders. Jij bent uniek! Je hebt je eigen persoonlijkheid en voorkeuren. Wat bij jou past, hoeft niet persé bij alle mensen die onzeker zijn te passen.

Het is belangrijk om je gevoel te volgen. Dat stemmetje van binnen, dat raad weet. Voelt de aangeboden oplossing goed aan? Krijg je er energie van? Natuurlijk zijn er bepaalde strategieën die voor iedereen werken. De manier waarop, is een ander verhaal.


Onzekerheid Overwinnen Plan van Aanpak Maken

Geef er invulling aan op jouw manier. In je eigen tempo. Wees niet angstig. Volg je hart, je gevoel zit er zelden naast. Neem er de tijd voor. Jij bent het waard om in jezelf te investeren. Raffel het niet af als iets onbelangrijks.

Zo ontwikkel je een persoonlijk plan van aanpak. Dat biedt jou de houvast, die je nodig hebt om er een succes van te maken. Met een goed plan van aanpak, kun je in korte tijd geweldige sprongen maken.


Onzekerheid Overwinnen is Geen Marathon

Onzekerheid overwinnen is geen marathon, doe het in je eigen tempo, een sprint of zoals de slak op de foto, doe wat goed voelt!


Jij bepaalt hoe lang je nodig hebt. De één kan in een paar weken al veel onzekerheid overwinnen, terwijl de ander er misschien maanden of zelfs jaren over doet.


Het gaat niet om de snelheid. Het is geen wedstrijdje. De manier waarop is veel belangrijker! Als jij meer tijd nodig hebt, dan faal je niet. Je doet het in jouw tempo. Spiegel jezelf niet te veel aan anderen. Kijk alleen naar jezelf. We zijn allemaal anders.

Zolang je stappen naar meer zelfvertrouwen zet, ben je goed bezig. Het is heel belangrijk om elke dag te werken aan het overwinnen van jouw onzekerheid. Alleen stilstand is achteruitgang. Blijf dus in beweging!


Onzekerheid Overwinnen? Werk met Haalbare Doelen!


Heb je een strategie gevonden die bij jou past? Ontwikkel hier dan een schema voor. Dat klinkt zakelijk, maar het werkt wel. 


Verdeel je einddoel onder in subdoelen

Wees niet te streng voor jezelf. Stel jezelf geen onhaalbare doelen. Als je bijvoorbeeld al 20 jaar onzeker bent, is het onrealistisch om te denken dat je dit over een week de baas bent. Wat wel haalbaar zou kunnen zijn, is dat je probeert om binnen een maand elke dag één keer "hallo" te zeggen, tegen een vreemde. Voel je het verschil?

Maak er ook weer geen 10 jaren plan van. Dat werkt niet goed om gemotiveerd te blijven.


Zoek Steun bij Iemand die je vertrouwt

Onzekerheid overwinnen: zoek steun bij iemand die jij vertrouwt

Onzekerheid overwinnen kun je alleen zelf doen. Toch heb je ook steun nodig van andere mensen. Al is het maar één iemand.

Denk eens na, bij wie jij je op je gemak voelt. Wie vertrouw jij? Kent die persoon jouw situatie? En is die bereid jou te helpen? Durf je daarom te vragen? Als je het aandurft, klop dan bij diegene aan. 


Onzekerheid Overwinnen: Alleen Doen of met Hulp?


Stapje voor stapje gaat het je zeker lukken om je onzekerheid te overwinnen. Er zijn mensen die het volledig op eigen kracht doen.

Anderen schaffen bijvoorbeeld een goede cursus aan om blijvend zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Sommige mensen zoeken de hulp van een support groep of een therapeut. Hierover kun je meer informatie krijgen bij je huisarts of het maatschappelijk werk bij jou in de buurt.

Schaam je nooit om hulp te vragen. Onzekerheid overwinnen doen we allemaal op onze eigen manier. Er is niet één heilige methode voor.Onzekerheid overwinnen: Heb jij nog suggesties?

Deel hieronder jouw ervaringen. Stel vragen of deel goede tips die voor jou hebben gewerkt. Daar kunnen anderen wat aan hebben. Laten we elkaar steunen. We zijn er om elkaar te helpen!


HomePsycheOnzekerheid Overwinnen? Hoe pak je dat aan? Klik hier!

 
Blijvend Geluk?

Ook Jij verdient het! Klik hier!


e-cursus gelukkig zijn, gelukkig blijven