jouwspiegeltje.nl spiegelogie, spiritualiteit, persoonlijke groei, the law of attraction

jouwspiegeltje.nl

Advertentie
Mindful Leren Leven

Ervaar de Power van het Eeuwige Nu!

Mindful leren leven? Hoe doe je dat? Veel mensen hebben er moeite mee om de kracht van het nu te ervaren. We hebben het niet op school geleerd. Naarmate we ouder worden raken we steeds meer verwijderd van dat magische huidige moment. Zelfs spirituele mensen lopen hier vaak tegenaan. Jij misschien ook wel. Wanhoop niet, want je kunt leren hoe je altijd mindful kunt zijn!

Een mindful moment in de natuur.

Als je in de natuur bent ervaar je totale stilte. Je vergeet alles om je heen.

Je bent op dat moment één met de schoonheid van Moeder Aarde. Al je zorgen en stress smelten weg als sneeuw voor de zon. Mindfuller kan het bijna niet!Advertentie


Mindful leren leven: Blij zijn met Jezelf


Van jou is er geen ander. Je bent uniek en je hebt unieke talenten. Jouw bijdrage aan deze wereld is super waardevol. Jouw persoonlijkheid is perfect! Geloof in jezelf!Misschien zijn bepaalde dromen niet uitgekomen. Maar andere dromen wel. Geniet volop van wat je hebt bereikt.


Blijf niet hangen in teleurstellingen over wie je had kunnen zijn. Je kunt de tijd niet terugdraaien. 


Mindful leren Leven kan zonder Kristallen Bol

een kristallen bol is niet mindful, tenzij je hem alleen gebruikt om erin te staren zonder naar de toekomst te kijken


Hou je niet bezig met wie of waar je over tien jaar zult zijn.  Neem een houding aan van "dat zien we dan wel weer". Dat is heel mindful en makkelijk.


Mindful leren leven is Verantwoordelijkheid Accepteren


Veel mensen geven andere mensen of de omstandigheden de schuld van alles wat misgaat. Rampen en persoonlijke misère worden toebedeeld aan anderen. Of op de slechte economie. De politiek. Of andere zondebokken.Zaken uit het verleden worden vaak gebruikt als reden voor iemands huidige narigheid. Hiermee geef je je macht weg.Jij hebt jezelf gebracht waar je nu bent in je leven. Jij bepaalt hoe je omgaat met tegenslag. Erken jouw kracht in iedere situatie! Zwak jezelf niet af door je kracht aan anderen of omstandigheden weg te geven.


Een mindful mens neemt de volle verantwoordelijkheid voor het huidige moment. Neem dus afscheid van de slachtofferrol. Het enige wat je hebt, is het hier en nu.


Sporten en Bewegen horen bij Mindful Leren Leven!

iedere vorm van bewegen maakt mindful, ook wandelen, zoals de kinderen op de foto

Sporten en bewegen roept bij veel mensen nare associaties op. Zoals met die vreselijke verplichte schoolgymnastiek. Gelukkig ben je nu niet meer verplicht om te doen wat een ander zegt. 


Je kunt nu een vorm van beweging kiezen die wel bij je past. Het gaat niet meer om presteren, maar om het bewegen zelf. De één zal zich fantastisch voelen bij joggen. Jij zoekt je vertier misschien wel in yoga. Of in wielrennen. Misschien is stevig wandelen jouw ding.


Er is keuze genoeg!

Als je intensief sport en beweegt, dan ben je heel mindful bezig. Beweging is een geweldige tool om de kracht van het hier en nu te ervaren! Je gaat er helemaal in op.


Sport en beweging zijn heerlijke stress ontladers! Ze maken korte metten met alle spanning in je lijf. Je emotionele blokkades verdwijnen. De stoffen die door intensief bewegen worden vrijmaakt geven je bovendien een heel gelukkig gevoel!


Mindful Leren Leven: Bewust Eten!


Weet jij nog welke ingrediënten er in je lunch zaten? Waarschijnlijk niet. Je kunt ook mindful zijn als je eet. Dat doe je door bewust(er) te eten.

bewust omgaan met eten is een mindful ritueel

Mindful eten begint met bewust boodschappen doen. Maak er een gewoonte van om de etiketten te lezen van verpakkingen in de supermarkt voor je iets koopt.

Als je niet weet wat bepaalde termen of E-nummers betekenen schrijf je ze op. Doe thuis research.


Besef je dat je bent wat je eet!Neem afscheid van slechte voeding. Weg met de rotzooi. Schrap alle junkfood. Het is een ongezonde verslaving. Jij bent meer waard.Jouw lijf is geen afvalbak!

Hoe meer gif er in je lijf komt, hoe giftiger jouw gedachten, gevoelens en emoties zijn!Kies voor gezonde voeding. Groente en fruit, noten, allemaal prima. Kies het liefst voor onbewerkte voeding! Hoe puurder en verser, hoe beter het is. Verse, onbewerkte ingrediënten smaken veel beter!


Maak van Eten een Mindful Ritueel


Kauw ieder hapje goed. De spijsvertering begint al in je mond. Hoe beter je kauwt, hoe meer energie je uit je eten haalt.


Maak een mindful ritueel van eten en alles wat erbij komt kijken. Van boodschappen doen tot het bereiden van je maaltijd. Zo wordt eten een vorm van mediteren.Kijk naar wat je op je vork prikt vóór je het in je mond stopt. Hoe is de kleur? Vind je het er aantrekkelijk uitzien? Is het een grote hap of juist een kleine? Hoe ruikt je eten? Neem de geur helemaal in je op en geniet. Dat is heerlijke "voorpret".


Je Innerlijke Wereld Weerspiegelt hoe Mindful je bent


je innerlijke wereld herbergt de kracht van het hier en nu


Hoe denk jij nu over jezelf? Hoe voelt dat? Let er eens op hoe je over jezelf praat.

Hoe je denkt, voelt en praat over jezelf is belangrijk. Zo breng je je innerlijke wereld in kaart.Je innerlijke wereld herbergt de kracht van het nu!

Vanuit je innerlijke wereld maak je creëren mogelijk! Focus je vanaf nu alleen nog maar op mooie en positieve gedachten en gevoelens over jezelf. Geloof in je eindeloze mogelijkheden in plaats van je te focussen op wat er fout gaat in je leven.Uit je Hoofd in je Hart hoort bij Mindful Leren Leven


Ga weer leven vanuit je gevoel. Stap uit je hoofd. Denken haalt je uit het hier en nu. Als je het lastig vindt om je gevoel te ervaren, kun je bijvoorbeeld de gevoelservaring doen.


Gevoelens denken niet

Ze zijn er gewoon. Je gevoelsleven kent geen tijd. Je gevoel is altijd op een mindfulle manier bezig. Volg het voor een bewuster, zinvoller bestaan!Samen Mindful leren Leven?

Heb je tips? Deel ze hier! Samen staan we sterk. We raken nooit uitgeleerd! Samen mindful leren leven is wel zo gezellig! Heb je vragen? Stel ze gewoon hier! Er bestaan geen domme vragen? Deel je ervaringen met mindfulness. Ik kijk uit naar je reactie!
HomeSpiritualiteitMindful Leren Leven: de Kracht van het Nu!

  
 
Blijvend Geluk?
ook Jij verdient het! Klik hier!

e-cursus gelukkig zijn, gelukkig blijven