jouwspiegeltje.nl spiegelogie, spiritualiteit, persoonlijke groei, the law of attraction

jouwspiegeltje.nl

Advertentie


Mantra Zingen: Doe jij het al?

Alles over de Magische Kracht van Mantras!

mantra zingen ohm teken of ook wel bekend als aum teken, de universele oerklank


Mantra zingen, doe jij het al? Het chanten van mantra's wordt steeds populairder. Dat is niet voor niets. Los van het feit dat het zingen van mantra's zelf heel leuk is, werken mantra's helend en kunnen ze zelfs voor positieve veranderingen zorgen in je relaties, financiën, werk, etc. Reden genoeg voor Spiegeltje om dieper te duiken in de magische wereld van de mantra. wereld. In dit eerste artikel behandel ik voor jou alle basis informatie, zodat je weet wat mantra's zijn, hoe je ze gebruikt en ook waarom ze zo goed werken!


Betekenis van het woord Mantra

Het woord mantra komt uit het Sanskriet. Als je het woord opsplitst krijg je "man", wat gedachten betekent, en "tra", wat bevrijding betekent. Mantra betekent letterlijk: jezelf bevrijden van je (belemmerende) gedachten.


Advertentie

 

Wat is een Mantra en waar zijn ze ontstaan?

 
Een mantra bestaat uit 1 of meer heilige woorden. Het is een soort gebed, dat gezongen of uitgesproken kan worden. Dat kan hardop of in stilte. Dat heet met een duur woord ook wel "reciteren". In dit artikel over mantra zingen, beperk ik me tot de zang van mantra's, maar je kunt ze dus ook op andere manieren gebruiken.

mantra zingen is ontstaan door de Rishi's die de klanken in diepe meditatiee ontvingen


Mantra's ontstonden via verlichte meesters uit India (rishi's), die de klanken en woorden in diepe meditatie ontvingen. Een Rishi is een ziener, een visionair denker, die van grote betekenis is in het Hindoeïsme. Een bekend voorbeeld van zo'n Rishi is de Maharishi yogi, die het fenomeen transcendente meditatie introduceerde.


Mantra zingen is voor iedereen!


Je hoeft je niet te bekeren of een goeroe na te jagen, om van de voordelen van mantra's te genieten. Iedereen kan het, of je nu atheïst bent, Christen, Moslim, Boeddhist, etc. maakt niets uit. Het chanten van mantra's is niet voor een selecte groep. Je hoeft je niet te bekeren tot het Hindoeïsme! Mantra zingen is voor iedereen! Dus ook voor jou!


Advertentie

 


Als zingen niet jouw ding is, hou dan dit artikel in de gaten of de spiritualiteit pagina, voor toekomstige artikelen over mantra's.


 


Mantra zingen: de Magie van Energie

 

Alles is energie. Dat zul je op deze website al vaker gelezen hebben. Hetzelfde geldt voor mantra's. Energie heeft een bepaalde vibratie (trilling) en kan snel (hoge vibratie) of juist heel langzaam (lage vibratie) trillen. Woorden en klanken zijn ook energie. De woorden en klanken, die voor mantra's worden gebruikt, hebben altijd een hoog trillende geluidsvibratie.


Iedere mantra dient een specifiek doel


Zo zijn er mantra's voor je gezondheid, mantra's voor de liefde, mantra's voor spirituele verlichting, mantra's voor geld, mantra's voor emoties, etc. Noem maar op! Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, of er bestaat een mantra voor.


Een specifieke mantra, heeft dezelfde energie vibratie, als dat wat je wilt aantrekken in je leven. Het gelijke trekt het gelijke aan. Hierop is de The Law of Attraction (de wet van de aantrekkingskracht) gebaseerd. Deze universele natuurwet bestond al duizenden jaren voor de film, "The Secret" werd vertoond aan het grote publiek!

 

Mantra zingen en Mantra Meditatie

 
Je kunt mantra's zingen, omdat je het gewoon fijn vindt. Veel mensen doen dit. Je voelt je er ontspannen en vrolijk door. Vaak worden mantra's ook gezongen voor specifieke doelen. Stel dat je ongelukkig bent in de liefde, dan zijn er verschillende mantra's die je kunt zingen (of hardop uitspreken), die je hierbij kunnen helpen.

 

Mantra zingen kan alleen of in een groep. Als je het samen met anderen doet, dan werkt een mantra nog sterker. Je kunt mantra's hardop zingen, maar het kan ook in gedachten. Een mantra in stilte zingen werkt als een krachtige meditatie. Je wordt helemaal één met de mantra! Alle cellen in je lichaam trillen mee met de klanktrillingen van de mantra('s) die je gebruikt. Hetzelfde geldt voor je energielichamen.

 

Het zingen van 1 of meer mantra's, is een geweldige vorm van meditatie. Het is mijn favoriete vorm van mediteren. Het inzetten van de klanken, maakt mijn hoofd leeg. Mijn gedachten verstillen. Het wordt rustig in mij... 

 

Ik mediteer twee keer per dag met mantra's. Soms zing ik ze hardop, maar steeds vaker herhaal ik ze in stilte, in mijn geest. Dit is een hele krachtige en bijzondere gewaarwording, die je alleen begrijpt, als je het zelf hebt ervaren. Sommige ervaringen zijn lastig in woorden te omschrijven!

 

Mantra zingen: Hoe doe je het?

 

Voordat je 1 of meer mantra's gaat zingen, is het belangrijk om rustig te gaan zitten, met een rechte rug. Dat mag op de grond, op een kussen, op een stoel, etc. Haal een aantal keer diep adem voor je met je mantra begint. Zelf verbind ik mij in stilte altijd eerst met iedereen die de specifieke mantra voor mij heeft gezongen, met de mensen die hem op dat moment ook zingen en met iedereen die de mantra nog gaat zingen.

 

Vervolgens mediteer ik even over de betekenis van de mantra en waarom ik hem gebruik. Dat stukje verdieping maakt het ervaring van het mantra zingen nog krachtiger. Het is belangrijk om niet doelloos een mantra te zingen, want dan ben je net een ongeleid projectiel. Als je resultaten wilt boeken met je mantra's, wees je dan goed bewust van de betekenis en van jouw motivatie om nu juist voor die ene mantra te kiezen.

 

Mantra zingen met een mala ketting

 

Voor het zingen van een mantra gebruik ik een mala ketting. Er zijn ook mala armbanden. Een ketting heeft in de regel 108 kralen. Je herhaalt iedere mantra namelijk 108 keer. De armbanden hebben er meestal 27 (6 keer 27 is ook weer 108).


Dat is niet zomaar uit de lucht komen vallen


Volgens de Vedische leer hebben we 108 verschillende energiekanalen (nadi's). Door een mantra 108 keer te herhalen, dringt hij diep door in je hele wezen. Er zijn nog veel meer redenen om een mantra 108 keer te herhalen. Klik hier als je er meer over wilt lezen.Wat is jouw favoriete mantra?

Heb je er baat bij? Doe je het alleen of met een groepje? Of heb je geen ervaring en ben je wel nieuwsgierig?

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen over mantra zingen? Stel ze gerust! Dat kan hieronder in de commentaren of via het contactformulier. Ik vind het heel leuk om jouw reactie te lezen! Schroom dus niet en deel jouw verhaal!

Alvast bedankt!


Veel Liefs,
Anja
HomeSpiritualiteitMantra Zingen: de magische kracht van mantra's 

Blijvend Geluk?

Ook Jij verdient het! Klik hier!


e-cursus gelukkig zijn, gelukkig blijven