jouwspiegeltje.nl spiegelogie, spiritualiteit, persoonlijke groei, the law of attraction

jouwspiegeltje.nl

AdvertentieKeelchakra blokkade opheffen? Lees hoe!Keelchakra blokkade opheffen? Lees hoe! Afbeelding van de keelchakra mandala in de kleur blauwJe keelchakra is je vijfde chakra. Het is bovendien de eerste van de 3 spirituele chakra’s of “hogere chakra’s”. Hoger betekent trouwens niet “beter”, maar heeft meer te maken met de positie ten opzichte van de centraal gelegen hartchakra. Wil jij meer weten over de betekenis van deze chakra en wat zijn functie is? Kom ook meer te weten over de spirituele betekenis ervan en wat je daaraan hebt in je leven. Lees in dit artikel ook alles over de symptomen als je een geblokkeerde 5e chakra hebt! Ik deel ook keelchakra oefeningen met je. Zo gaat jouw “keel energie” weer heerlijk stromen! Breng je 5e chakra in balans! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder... Jouw keelchakra heeft na het lezen van dit artikel geen geheimen meer voor jou!
Keelchakra blokkade opheffen? Waarom zou je?


Je keelchakra wordt in het sanskriet je “Vishuddha chakra” genoemd. Vishuddha betekent letterlijk vertaald “zuivering”, “reiniging” en staat ook voor (spirituele) verfijning!


Je Vishuddha chakra is het centrum van je zelfexpressie en daarmee bedoel ik niet alleen je fysieke keelgeluid! Je vijfde chakra staat namelijk ook voor je spirituele communicatie. Voor de innerlijke taal die je spreekt en uitstraalt. Het is je “communicatie energie”. Communicatie van binnen- en van buitenuit!

 

Durf jij je ware stem te laten horen?


Zijn jouw woorden authentiek? Een blokkade van deze chakra betekent dat je niet “echt” bent. Dat je niet jezelf kunt/durft te zijn. Terwijl de authentieke jij, dat wie je je werkelijk bent, gehoord mag worden! Lees verderop in dit artikel meer over waarom het opheffen van je keelchakra blokkade zo belangrijk is. En natuurlijk ook hoe!

 

AdvertentieWaar zit je keelchakra?

 

keelchakra locatie: vijfde chakra, keel/hals/nekDe ligging van je vijfde chakra beslaat, niet verrassend, het gebied in en rondom je keel, hals en nek. Hierbij hoort ook alles in en vlakbij je mond. Je mond is de “fysieke uitlaatklep” van je keelchakra. Alle klieren (je schildklier bijvoorbeeld) maar ook je tong en je amandelen, horen allemaal bij het keelchakra gebied. Als er blokkades zijn, worden die delen vaak aangetast. Verderop in dit artikel geef ik een uitgebreide lijst met symptomen van een keelchakra blokkade.


 

Spreek jij oprecht uit wat er in je omgaat? Spreek je de taal van de Liefdevolle waarheid? Dat zijn belangrijke vragen!
Wanneer is je keelchakra in balans?


Als je Vishuddha chakra in balans is, dan ben je iemand die in denken, spreken en doen, staat voor echtheid en authenticiteit. Er komen geen leugens en/of halve waarheden uit je mond. Wat je zegt straal je ook uit in je manier van zijn.  Je leeft en vibreert de waarheid en echtheid waar je voor staat!

 

Als je spreekt ben je oprecht en geef je uiting aan wat je voelt en ervaart. Dit doe je niet op de “ego manier”, maar altijd vanuit de energie van Liefde, vrede en vreugde! Er is een balans tussen je hoofd en je hart. Je hebt geen moeite om je “zegje” te doen. Je slikt geen woorden in. Maar je spreekt ze zorgvuldig uit. Nooit bedoeld om anderen te kwetsen. Je woorden zijn opbouwend!


Zelfs als je het ergens niet mee eens bent is wat je zegt gericht op verbetering. Mensen met een gebalanceerde 5e chakra spreken nooit vanuit woede, frustratie, irritatie, etc.

 

Een gebalanceerde keelchakra betekent dat je goed kunt luisteren


Zowel naar de woorden van anderen als naar de taal van je eigen gedachten en gevoelens. Je spreekt de taal van zuiverheid (Vishuddha) en je woorden zijn verfijnd. Als jouw 5e chakra in balans is, dan ben je een uitstekende luisteraar. Goed kunnen luisteren is het geheim van iedere succesvolle spreker!

 

Je Vishuddha chakra is in balans als je authentiek durft te zijn. Je durft als het ware je hogere zelf te laten spreken via jouw unieke stemgeluid. Dit zijn altijd woorden vanuit zuivere Liefde!

 


Wil jij gratis je keelchakra blokkade opheffen?


 

Ik wil je graag steunen! Omdat ik jou waardeer, bied ik je daarom een gratis kennismakingssessie aan met mij! Ik ben energetisch en spiritueel life coach en ik  werk met technieken die bij (bijna) iedereen direct werken. Het mooie is dat ik via Skype werk en je dus niet hoeft te reizen! Je zit nergens aan vast. Dit is mijn cadeau aan jou!

 

Gun jezelf bevrijding en geluk, want ook jij verdient een geweldig leven! Doe jezelf een plezier en boek vandaag nog jouw gratis sessie! Vul het formulier hieronder in. Meestal krijg je dezelfde dag nog antwoord. Ik ga heel zorgvuldig om met jouw privacy en jouw gegevens zijn in vertrouwde handen. Ik zal ze nooit met anderen delen, dat is mijn plechtige belofte aan jou!

 

Boek NU je gratis coaching sessie! 


foxyform

 

 

Je keelchakra blokkade opheffen: overstijg je karma!


Wist jij dat je keelchakra een belangrijke relatie heeft met je karma? Karma is de wet van oorzaak en gevolg. Met je gedachten en handelingen bewerkstellig je het “actie-reactie principe”. De woorden die je uitspreekt zijn een expressie van je gedachten en gevoelens (hartchakra). Je gedachten en je verbale expressie (dat wat je hardop zegt) creëren jouw werkelijkheid!

 

Karma wordt met name in het Hindoeïsme vaak opgevat als je (nood)lot. Een soort van “straf en beloning systeem” gebaseerd op wat je allemaal hebt uitgespookt in vorige levens. Het tegendeel is echter waar! Niets overkomt je! Jij bent namelijk de schepper van jouw werkelijkheid! Of je je er nu wel of niet van bewust bent!

 

Dat wat je denkt en zegt creëert de realiteit om je heen


Het is hoe je de wereld ziet! Veel mensen kennen de relatie tussen je keelchakra en karma niet. Het is heel belangrijk om “op je woorden te letten”. Zijn je woorden oprecht? Spreek je liefdevol de waarheid? Is het nodig om te zeggen wat je op het punt staat uit te spreken? En is wat je wilt zeggen aardig en respectvol?

 

Alles wat je zegt en vooral de manier waarop je het zegt heeft gevolgen! Zo werkt de Wet van de Aantrekkingskracht (Law of Attraction)! Gelijke energie trekt gelijke energie aan. Gedachten en gevoelens zijn krachtige zenders én ontvangers. Hetzelfde geldt voor wat je zegt en dat speelt zich af via je keelchakra!


De wet van karma heb je zelf in de hand


Je kunt je “karma” ontstijgen, door vanuit Liefde te spreken en handelen. Jouw Liefdevolle zelfexpressie heeft alles te maken met jouw vijfde chakra. Je keelchakra blokkade opheffen is van grote invloed op hoe jouw karma werkt. Het kan in je voordeel of in je nadeel werken. Aan jou de keuze!

 

TIP: In Spiegeltjes Fantastische Nieuwsbrief van 29 mei 2017 deel ik een geheime mantra, die je helpt je karma te ontstijgen en af te rekenen met negatieve energie die jouw keelchakra blokkeert. Dit en nog veel meer deel ik alleen met VIP leden! Jij kunt ook VIP lid worden! Gratis! Je ontvangt bij je aanmelding gratis de 7-daagse e-cursus “Stapelverliefd op jezelf” cadeau. De nieuwsbrief verschijnt wekelijks, is uitgebreid en biedt jou dat beetje meer dat je verdient. Wat dacht je van gratis meditaties, extra informatie, oefeningen en tips bij artikelen op de website, steun voor jouw persoonlijke en spirituele groei, en nog zoveel meer. Het kost je niets! Alles is gratis! Doe ook mee! Velen gingen je al voor!

 

Wordt vandaag nog gratis VIP lid van jouwspiegeltje.nl! Klik hier!

 

 

Je keelchakra blokkade opheffen door voor jezelf op te komen!

 

Vind jij het lastig om te zeggen wat je op je hart hebt? Voel je je vaak onzeker als je in gesprek bent met anderen? Durf je eerlijk te zijn? En zo ja, doe je dit op een Liefdevolle, opbouwende manier of is het een en al irritatie en frustratie wat doorklinkt in je woorden?

 

Als dat laatste het geval is, dan is het belangrijk om hier iets aan te doen. Als je moeite hebt met het uitspreken van je gedachten en gevoelens bijvoorbeeld. Je kunt dat heel eenvoudig leren door er in je eentje mee te gaan oefenen. Je kunt jezelf ook oefenen in het assertiever worden.

 


Je keelchakra blokkade opheffen: Hoe word ik assertiever?

 

Keelchakra blokkade opheffen: ga aan de slag met het boek: Hoe word ik assertiever , geschreven door Carola van Dijk

Over assertiviteit zijn heel veel boeken geschreven. Eén ervan is de moeite meer dan waard. Ik kan het je uit eigen ervaring aanbevelen! Het is geschreven door Carola van Dijk onder de titel: “Hoe word ik assertiever”? Klik hier om het boek te bekijken. 

Als jij het lastig vindt om voor jezelf op te komen, dan is dit boek een absolute aanrader. Je leert oefeningen en technieken waarmee je op een prima wijze leert te zeggen wat jij vindt, zonder hiermee anderen te kwetsen! Dat laatste is natuurlijk niet de bedoeling. Beiden, niet durven zeggen wat je op je hart hebt of juist te agressief je mening verkondigen, zijn kenmerken van een keelchakra die uit balans is!


 

Hoe word ik assertiever, Carola van Dijk, button

 


Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt (Dale Carnegie)Dale Carnegie: hoe je vrienden maakt en mensen beinvloedt!Nog zo’n toppertje is al een goude oude. Geschreven in het jaar 1936 onder de titel: “How to win friends and influence people”, maar nog altijd bijzonder actueel. Dit is een boek dat iedereen gelezen moet hebben! Zeker als je moeite hebt met communicatie, met name communiceren met anderen.


Je leert hoe je zonder kritiek, zonder gemeen oordeel en zonder geklaag toch je zegje kunt doen. Een geweldige manier om jouw keelchakra blokkade op te heffen! Leer succesvol te communiceren met anderen en het allerbeste uit jezelf te halen.

 Dit boek hoort thuis in iedere boekenkast! Miljoenen mensen wereldwijd gingen je voor. Nu ben jij aan de beurt!


Hoe je vrienden maakt en mensen beinvloedt! Dale Carnegie boek op bol.com

De (energetische) kleur van je keelchakra is blauw

 

Iedere chakra heeft een eigen energetische kleur. Blauw is de kleur van je keelchakra. De spirituele betekenis van de kleur blauw is o.a. vriendelijkheid, loyaal zijn, vertrouwen in jezelf en anderen hebben! En die eigenschappen passen geheel bij de chakra van je keel. Dat rijmt ook nog eens. Ik ben in een crea bui geloof ik!

 

Blauw is ook de kleur van rust en innerlijke vrede! Blauw is de kleur van zelfexpressie via je stem! Blauw in evenwicht betekent Liefdevolle communicatie met jezelf én met de buitenwereld.

 

Tip:  Als je meer over de betekenis van de kleur blauw wilt lezen, klik dan hier voor een fantastisch en zeer uitgebreid artikel (Engelstalig).

 

 

Ontdek of jij een keelchakra blokkade hebt!

 

Er zijn heel wat signalen die erop kunnen wijzen, dat jouw keelchakra energie uit balans is. Als dit zo is, kan dit op vele manieren tot uiting komen. Het beïnvloed niet alleen je fysieke keel, maar ook op emotioneel, spiritueel en sociaal niveau kan een ongebalanceerde Vishuddha chakra grote gevolgen hebben.


Zoals met alle chakra’s: het is een systeem van energie lichamen, dat samenwerkt. Als één chakra uit evenwicht is, dan beïnvloeden ze elkaar. Geen enkele chakra staat opzich, ze zijn allemaal met elkaar verbonden. Daarom is balans van al je chakra’s belangrijk!

 

Onlangs was mijn eigen keelchakra van slag en dat heb ik geweten ook! Ik had een forse keelontsteking en was 3 dagen achter elkaar mijn stem kwijt. Gelukkig wist ik mijn lieve keel te helen. Binnen mum van tijd was alles weer in balans.


De huisarts had me verteld dat het vele weken zou duren voor ik “volledig genezen” zou zijn. Ik was binnen 5 dagen helemaal hersteld. Dat kwam doordat ik al mijn chakra’s heb gebalanceerd. Hoe sneller je blokkades opheft en je energetische huishouding op orde brengt, hoe sneller je heelt van wat voor kwaal dan ook!


 
Ik heb een speciaal systeem voor het supersnel opheffen van blokkades! Wil jij daar gratis mee kennismaken? Neem dan contact met me op, klik hier. Maak een gratis afspraak en ik laat het jou ervaren hoe bevrijdend dit is. Via Skype! Je hoeft er de deur niet voor uit!
 

 

Lichamelijke aanwijzingen voor een Vishuddha chakra die uit balans is:

 

 • Chronische keelontsteking

 • Opgezette amandelen, etter, roodheid, abcessen, etc.

 • Verkoudheid (neus en keel)

 • Verstopte neus (chronisch)

 • Griepachtige verschijnselen

 • Chronisch hoesten/vaak hoesten

 • Diverse allergiën zoals hooikoorts en huisstofmijt allergie

 • Heesheid/schorre stem

 • Je stem letterlijk (gedeeltelijk) kwijt zijn

 • Voorhoofdsholte ontsteking

 • Te snelle of te trage werking van je schildklier

 • Nekpijn, stijve nek

 • Opgezette lymfeklieren

 • Ontsteking/schimmelinfectie aan je tong

 • Gebrek aan energie

 • Vaak “de hik” hebben/chronische hikklachten

 • Oorontsteking, te veel of te weinig oorsmeer, verstopte oren

 • Oorsuizen, pieptoon in je oor/oren horen

 

Psychische en emotionele klachten als je keelchakra uit balans is:


 • Verlegenheid

 • Onzekerheid

 • Bang zijn om anderen te kwetsen

 • Gebrek aan assertiviteit

 • Angst om in het openbaar te spreken

 • Je woorden “inslikken”

 • Een brok in je keel voelen

 • Je moeilijk verbaal kunnen uiten

 • Geblokkeerde creativiteit

 • Niet voor jezelf op durven komen

 • Vaak liegen (tegen anderen en/of jezelf)

 • Niet naar anderen kunnen luisteren

 • Altijd maar aan het woord zijn (te veel energie in je keelchakra)

 • Niet duidelijk kunnen aangeven wat je bedoelt

 • Moeite hebben met het uiten van je mening

 • Niet eerlijk durven zijn over je gevoelens en emoties

 • Bang zijn om te zeggen wat je denkt omdat je bang bent dat anderen het gek vinden

 • Vaak boos en geïrriteerd praten

 • Veel klagen, mopperen, negatief praten

 

 

Sociale gevolgen van een keelchakra blokkade

 

 • Nauwelijks/geen vrienden hebben/moeite met contact maken met anderen

 • Vaak ruzie hebben

 • Relatieproblemen

 • Je onbegrepen voelen

 • Het gevoel dat anderen belangrijker zijn dan jij

 • Dominante partners/vrienden, etc. aantrekken:

 • Niet eerlijk je mening durven geven op je werk uit angst dat je ontslagen wordt

 

 

Je keelchakra blokkade opheffen met deze tips!

 

Als één of meerdere van bovenstaande signalen je sterk aanspreken, dan heb je mogelijk een keelchakra blokkade. Zeker als je ze herkent als “chronisch”. Dan is er werk aan de winkel! Het mooie van het doorbreken van energetische blokkades is, dat het makkelijk is en je het zelf kunt! Hieronder deel ik wat tips met je, die jouw keelchakra binnen no time in balans brengen.

 

Je keelchakra blokkade opheffen door te zingen!

 

Zingen is een geweldige manier om de energie van je keelchakra weer op volle gang te brengen. Wees gerust: je hoeft het podium niet op! Je kunt “lekker stiekem” zingen als je alleen bent.


Zing je favoriete liedjes, zing mee met een CD/DVD, zing je eigen creaties, etc. Het maakt eigenlijk niet zo uit wat je zingt. Als je het maar uit volle borst doet. En het mag zo vals zijn als een kraai, dat geeft niets! Je hoeft niet “mooi te zingen”.


 

De mantra klank HAM helpt je keelchakra te balanceren

 

De mantra (klank) HAM (je spreekt het ook uit als ham) is voor je keelchakra. Je kunt de klank zelf produceren (hardop of in stilte), of je kunt ernaar luisteren.


Speel de “HAM” mantra af op de achtergrond tijdens je dagelijkse bezigheden. Luister ernaar als je onderweg bent naar je werk/school.


Ik vond een prachtige Ham mantra video voor je op YouTube. Geniet maar liefst een uur (of korter) van de prachtige zang en muzikale klanken! Je kunt ernaar luisteren en/of meezingen. De uitspraak is simpel: gewoon ham!

 

https://www.youtube.com/watch?v=BZR6yuCIie0

 

 

Hef je keelchakra blokkade op met de Lapis Lazuli!

 

Lapis Lazuli hanger van steengoed, uitstekend om je keelchakra blokkade op te heffenEdelstenen hebben van oudsher een fantastische uitwerking op onze energiehuishouding. Bij iedere chakra passen bepaalde edelstenen.

Voor de keelchakra is de Lapis Lazuli bijzonder geschikt. De lapis Lazuli brengt je in contact met je innerlijke waarheid. Het is een steen die je communicatie met de buitenwereld ondersteunt. Je voelt je meer op je gemak in het gezelschap van anderen.

 
Wil je een Lapil Lazuli hanger kopen? Ik heb hele goede ervaringen met “Steengoed”. Zij verkopen prachtige spirituele hangerstenen, waaronder dus de Lapis Lazuli. Klik hier om hem te bekijken en/of te bestellen!


 

Wil je nog meer gratis edelsteen tips voor je keelchakra? Meld je aan voor Spiegeltjes Fantastische Nieuwsbrief (gratis), in de nieuwsbrief van 29 mei 2017 behandel ik nog meer edelstenen die jouw keelchakra blokkade opheffen! Klik hier om je gratis aan te melden!

 

 

Keelchakra blokkade opheffen? Oefen met opkomen voor jezelf!

 

Als je een geblokkeerde 5e chakra hebt, dan is de kans groot, dat je het lastig vindt om te zeggen wat je denkt. Of dat nu je mening geven is over iets. Of je gevoelens uitspreken. Of zeggen wat je wilt! Het maakt niet uit. Je bent bang om anderen te kwetsen. Of je denkt dat anderen je raar vinden.


Herkenbaar? Ga er nu mee aan de slag!

 

Pak twee stoelen. Zet ze tegenover elkaar. Neem plaats op de stoel van jouw keuze. Stel je nu voor dat de persoon tegen wie je iets wilt zeggen, tegenover je zit. Leef je in! Doe net alsof die persoon er echt is. Niemand ziet je, de persoon in kwestie kan je niet echt horen. Je doet alsof, het is een spel.


Spreek nu hardop uit wat jij denkt en/of voelt. Zeg precies datgene, wat je in werkelijkheid niet durft te zeggen. Spreek echter niet boos en/of gefrustreerd.


Oefen je in het voeren van een opbouwend gesprek!


Zeg dus niet zoiets als: “Ik vind het belachelijk dat je altijd wilt dat ik boodschappen voor je doe”. Daarmee bereik je niets.


Je kunt het beter zo zeggen:


“Hoi (naam van de persoon), ik begrijp dat je het fijn vindt als ik boodschappen voor je doe. En als het lukt qua tijd en energie dan wil ik dat best doen. Maar ik wil het niet meer iedere keer doe. Ik hoop dat je begrijpt, dat ook ik dingen te doen heb. Het is niet omdat ik het je niet gun. Ik wil gewoon wat meer tijd voor mezelf. En daarom kan ik je deze keer jammer genoeg niet helpen. Er is vast wel iemand anders die dit klusje met Liefde wil klaren”.

 

Begrijp je het verschil? Ga hiermee oefenen. Spreek hardop. Doe alsof de persoon er echt is. Herhaal de oefening tot je je zeker voelt en het ook in het echt durft te zeggen.

 

Je kunt dit ook voor de spiegel oefenen! Doe in dat geval alsof het spiegelbeeld van jezelf de andere persoon is. Spreek echt hardop. Dus niet in gedachten. Gebruik je stem, net zolang tot je je zeker voelt. Doe dit één of een paar keer per dag.

 

 

Keelchakra blokkade opheffen door aandachtig te luisteren!

 

Als je een goede communicatie met anderen wilt, dan is het belangrijk dat je aandacht hebt voor de persoon/personen waarmee je in gesprek bent. Oefen jezelf daarom in de “luisterkunst”.


Luister zonder iemand af te breken. Luister echt naar wat iemand zegt. Laat het op je inwerken. Leef je in, in de ander. Voel Liefde voor die ander, terwijl je aandachtig luistert naar het verhaal/wat iemand te zeggen heeft. Door écht te luisteren, verandert de communicatie! Jij zult anders reageren, omdat je empathie toont. De ander zal dit bovendien als zeer prettig ervaren!

 

Ga ermee aan de slag. Je kunt dit met iedereen waarmee je aan de praat raakt oefenen. Vrienden, familieleden, collega’s of “zomaar” mensen die je tegenkomt en waarmee je een gesprek voert. Vergaderingen zijn ook fantastisch om je “luisterkunst” te oefenen en verfijnen. Doe het vandaag nog en merk het verschil in je energie!

 

Wil je nog meer tips ontvangen voor je keelchakra?

 

Meld je dan aan voor Spiegeltjes Fantastische Nieuwsbrief! In de nieuwsbrief van 29 mei 2017 deel ik nog véél meer tips en oefeningen die het opheffen van jouw keelchakrablokkade steunen. Het is gratis!


Klik hier om je aan te melden! Je krijg dan bovendien gratis de 7-daagse email cursus, “Stapelverliefd op jezelf”, cadeau. Gewoon omdat ik jou een geweldig leven gun.

 

Meld je vandaag nog gratis aan!
Deel je ervaring(en), tips en/of suggestie(s)!


Als jij van dit artikel over je keelchakra blokkade opheffen hebt genoten, laat het dan weten! Dat is trouwens heel goed voor die prachtige vijfde chakra. Spreek je (Liefdevolle) waarheid! Ga meteen oefenen!

Heb je zelf tips die je met me wilt delen? Wil je me iets vragen? Heb je een suggestie? Of wil je gewoon “hallo” zeggen? Je mag hieronder alles schrijven wat je maar wilt! Ik vind het fantastisch om van jou te horen en ik waardeer het enorm als je de tijd neemt om een reactie achter te laten!


HomeSpiritualiteitkeelchakra blokkade opheffen? Lees hoe!