jouwspiegeltje.nl spiegelogie, spiritualiteit, persoonlijke groei, the law of attraction

jouwspiegeltje.nl

AdvertentieTips voor Oude Zielen die zich een Buitenbeentje VoelenTips voor Oude Zielen die zich een Buitenbeentje Voelen

Ben jij een oude ziel en voel je jezelf een buitenbeentje? In dit artikel deel ik gratis tips over hoe je hiermee om kunt gaan. Je kunt de vicieuze cirkel doorbreken! Oude zielen ervaren heel wat problemen in hun leven. Zeker als ze wat jonger zijn. Ik weet er zelf alles van. In plaats van alle problemen en tips in één artikel te behandelen, heb ik besloten om aan een aantal belangrijke problemen, waar de meeste mensen met een oude ziel mee kampen, apart te behandelen. In dit artikel ga ik in op het sociaal isolement. De meeste oude zielen voelen zich een soort uitschot van de maatschappij. Dat voelt eenzaam en machteloos. Gelukkig hoef je niet in die situatie te blijven hangen. Er zijn oplossingen!Waarom een Oude Ziel vaak een Buitenbeentje is


Mensen zijn groepsdieren. Van oudsher moest de mens overleven. Net als veel dieren, denk bijvoorbeeld aan een roedel wolven, deed men dat in een groep. Om mee te mogen doen moet je sterk en gezond zijn. Je hoort er alleen maar bij, als je iets waardevols te bieden hebt. Afwijkend gedrag, of "anders zijn dan de rest", wordt als bedreiging gezien.


Advertentie
 


Omdat mensen met een oude ziel geen meelopers zijn, worden ze door anderen die wel meelopen met de rest, gezien als buitenbeentje. Mensen roddelen over je. Ze lachen je uit. Of proberen je te veranderen. Omdat jij het gedrag van de "groepsdieren" niet begrijpt, ontstaat er een vicieuze cirkel van eenzaamheid en onbegrip.Jezelf en je situatie Accepteren als BuitenbeentjeBuitenbeentjes kampen vaak met angst en onzekerheid. Het kan je tot waanzin drijven. Aan de ene kant wil je je niet aanpassen aan de kudde, maar je hebt aan de andere kant behoefte aan liefde en begrip. De eerste en belangrijkste stap voor een oude ziel (en alle andere mensen die zich een buitenbeentje voelen) is zelfacceptatie. Jij hoeft niet te veranderen. Al zou je de enige oude ziel op deze aardbol zijn. Jij mag er zijn. Jij mag schitteren op jouw prachtige manier.Een oefening van Louise Hay, deze vrouw kijkt in de Spiegel en affirmeert: Ik hou van jou, ik hou heel veel van jou...Louise Hay schreef de bekende bestseller, "Je kunt je leven helen". Het is een schitterend boek. Louise benadrukt het belang van het houden van jezelf. Eén van de oefeningen waar ik veel aan heb gehad, is deze: Ga voor de spiegel staan en kijk jezelf diep in de ogen. Zeg: "Ik hou van jou, ik hou heel veel van jou". Als je dapper blijft oefenen, zul je de kracht ervan  ervaren.Niemand heeft macht over jouw leven!


Als anderen je niet accepteren, accepteer dan jezelf. Zelfliefde is waar het om draait. Dit is niet egoïstisch, maar een teken van kracht. Vanuit zelfliefde, zul je je een stuk gelukkiger voelen. Als je liefde voelt voor jezelf en de situatie straal je dit ook uit. Jouw energetische vibratie reageert hier direct op. Alles wat jij uitstraalt trek je naar je toe. Gelijk trekt gelijk aan (the Law of Attraction).
Oefening: Liefde naar het Universum Sturen en OntvangenAls je het moeilijk vindt om liefde voor de situatie (een buitenbeentje zijn) te voelen, voel in plaats daarvan dan liefde voor het Universum. Stem je af op de Universele eenheid. Het Universum zal je signaal beantwoorden met een intens warm gevoel.


Ik doe het altijd zo: 


Zoek een fijne en rustige plek op. Zet alles uit, inclusief je computer, telefoon, tablet, etc. Neem je favoriete houding aan. Het maakt niet uit of je zit, ligt of staat. Doe wat goed voelt. Sluit je ogen en glimlach. Haal een paar keer diep adem vanuit je buik, tot je je diep ontspannen voelt.Richt je aandacht op een gevoel van intense liefde voor al dat is. Stel jezelf een zilverwit licht voor. Dat licht komt via je kruinchakra binnen. Laat het licht zich verspreiden via je hoofd, je ogen, je oren, je mond, keel, naar je borstkas, naar je hart, naar je buik, je stuitchakra, en vervolgens via je benen naar je voeten en dan dan diep de aarde in. Tot in de kern van moeder aarde. Laat nu het licht terugstromen. Via de aarde, naar je voeten, je benen, je stuit, je buik, terug naar je hart.Je hart is het centrum van liefde en licht. Stuur dit rechtstreeks naar het Universum. Het Universum stuurt jouw liefde in tienvoud of meer naar je terug. Dit hoef ik niet uit te leggen. Je zult het zelf ervaren. Geniet zolang je nodig hebt van dit zalige gevoel.Stuur die liefdesenergie naar alle mensen om je heen. Zelfs naar de mensen die jou het meest pijn hebben gedaan. Sluit niemand en niets uit. liefde oordeelt nooit. Doe dit zelf ook niet. Adem dan nog een paar keer diep in en uit. Open je ogen, blijf glimlachen en stamp flink met je voeten op de vloer. Maak contact met het hier en nu. Drink afsluitend minstens één glas water. Doe deze oefening elke dag. Je zult zien, dat het werkt!
Je als buitenbeentje altijd goed voelen, wat er ook gebeurtGeluk wordt bepaald door hoe je je voelt.Hoe je je voelt heeft niets te maken met je omstandigheden. Dat klinkt misschien raar. Veel mensen hebben hun macht weggegeven aan anderen. Laat dit niet toe! Zet vanaf nu alles in het werk om je altijd goed te voelen. Natuurlijk krijg je in je leven te maken met tegenslagen of rottige situaties. Dan ervaar je pijn, verdriet, woede, frustratie, etc. Maar in de kern van je wezen, kun je je altijd fantastisch voelen.


Als je een "feel good specialist" bent, verandert je uitstraling. Je leeft weer vanuit je kracht. Wat er ook gebeurt. Niets of niemand kan jou je goede gevoel afpakken. Je laat anderen ook je geld niet stelen. Hetzelfde geldt dus voor jouw geluk.Tips om Je Altijd Goed te Voelen als Buitenbeentje
Een jongeman op de foto bij de tips om je als buitenbeentje en oude ziel altijd goed te voelen
Wees Jezelf als Oude Ziel en BuitenbeentjeJij bent hier met een missie. En die missie is niet jezelf aanpassen aan de opgelegde groepsregels. Jij bent geen probleem zolang je anderen geen kwaad doet. Je bent niet raar, al vinden anderen van wel. Maar dat ligt niet aan jou. Dat ligt aan het onvermogen van die anderen, te begrijpen hoe jij in elkaar zit.


Velen zullen zelfs jaloers zijn op jou, omdat het hen zelf niet lukt te zijn, zoals jij bent. Daarom proberen ze jou naar hun kamp te trekken. Laat dit niet toe. Wees trots op wie jij bent.
Aardig zijn en Aardige Dingen doen voor je Kwelgeesten

Buitenbeentjes en oude zielen winnen met liefde en vriendelijkheid, deze man getuigt hiervan met een love boodschap op zijn handStop met je te verzetten tegen de mensen die jou het gevoel geven, dat je een buitenbeentje bent. Stijg in plaats daarvan boven de situatie uit en oefen jezelf in vriendelijkheid. Dit is een geweldige manier om de schijnbaar machteloze situatie, om te keren. Wraak, woede, ruzie zoeken, etc. zijn geen goede middelen om je gevoel van sociaal isolement te doorbreken. Als je je daartoe verlaagt, wordt het er niet beter op.


Reageer op een aardige manier, al lijkt het nog zo idioot! Als iemand je heel veel pijn doet met een gemene opmerking, glimlach dan en vraag of ze ermee op willen houden! De persoon zal zich geen raad weten met jouw reactie. Misschien verergert het gedrag tijdelijk. Degenen die je pijn doen, willen je zien lijden. Pas als ze beseffen, dat hun strategie niet meer werkt, geven ze de strijd op. De kans is groot, dat ze zich zelfs schuldig gaan voelen over hun gedrag.


Dit "vriendelijkheidsoffensief" heeft voor mij persoonlijk heel goed gewerkt en het werkt nog steeds! In de eerste plaats sterkt het jezelf. Jij wordt er mentaal krachtiger door. Omdat je jezelf boven de pijnlijke situaties verheft. Jij weet beter en weigert je vanaf nu te verlagen tot het niveau  van al die mensen die jou niet begrijpen. Ze hoeven je niet te begrijpen.


Het betekent niet, dat je over jezelf heen moet laten walsen. In tegendeel. Maar blijf vriendelijk terwijl je je tegelijkertijd oefent in "aardig en assertief zijn". Misschien heb je baat bij een cursus assertiviteit. Stel het niet uit en begin er vandaag nog mee!
Zoek Contact met GelijkgestemdenJe sociale omgeving heeft jou het gevoel gegeven dat je een buitenbeentje bent. Dat wil niet zeggen dat niemand jou begrijpt. Zoek daarom je heil ergens anders. Volg bijvoorbeeld een spirituele workshop of ga naar spirituele beurzen. Daar kom je hele fijne mensen tegen, die jou wel accepteren, precies zoals je bent. Je kunt je ook aansluiten bij een Spiegelogie Fanclub!


Je kunt online contact zoeken met gelijkgestemde (oude) zielen. Op Facebook bijvoorbeeld zijn veel algemene spirituele groepen. Gebruik de zoekfunctie om er een te vinden die bij jou past. Op internet vind je ook vele forums op spiritueel gebied. Google is je vriend!
Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen. Je hoeft je geen buitenbeentje te voelen, of je nu een oude ziel bent of om andere redenen niet wordt geaccepteerd binnen jouw sociale netwerk. Geef de moed niet op.

Heb jij nog tips voor andere oude zielen? Deel ze dan hieronder in de commentaren. Laten we elkaar steunen op weg naar een fantastisch leven.

HomeSpiritualiteitTips voor Oude Zielen die zich een Buitenbeentje Voelen
 
Blijvend Geluk?
ook Jij verdient het! Klik hier!

e-cursus gelukkig zijn, gelukkig blijven